![]() | piotr.grela |
T | tlstar |
parseq - W ogólnie dostępnym rankingu użytkowników są kategorie m.in.: Powtórki i Słówka dodane do powtórek. Piotr zajmuje tam 13. i 4. miejsce. Ja też nie wyobrażam sobie jak się funkcjonuje z 228 tysiącami elementów w Powtórkach. :-)
-
vor 6 Jahren
|
-1 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | piotr.grela |
tlstar - Szacunki są różne, ale do sprawnego porozumiewania się w języku angielskim potrzebna jest znajomość kilku tysięcy wyrazów. Skoro dodajesz zwroty, zdania, różne kombinacje kolokacji i takie słowa specjalistyczne to nic dziwnego, że ilość elementów rośnie w zastraszającym tempie. Taka metoda to wg mnie kompletnie "ślepy zaułek". p.s. Ja nawet nie wiem w j.polskim co to takiego 'nabłonkowy' :-) więc nigdy bym czegoś takiego nie dodał do powtórek. Chyba, żebym się specjalizował w tej dziedzinie.
-
vor 6 Jahren
|
+1 |
parseq - @piotr: Trudna sprawa. Może warto zapytać o techniczne możliwości przeglądu elementów w poczekalni kogoś z załogi eTutor'a? (Przez mechanizm "Zgłoś sugestię".)
Być może daliby radę elementy z poczekalni przenieść Ci do osobnej listy powtórkowej, którą można wyłączyć przecież z powtórek, a potem etapami (przeglądając ją) usuwać bądź przesuwać elementy do innej, już aktywnej listy. - vor 6 Jahren |
+1 |
piotr.grela - Znajomosc wielu slow i zwrotow, pozwala mi ograniczyc czas na wertowaniu slownikow ale tlsar masz racje to "slepy zaulek".
Wielu moich znajomych ma o wiele mniejsza znajomosc slowek ale lepiej sobie radza w mowieniu po angielsku. Musze odchudzic moja baze slowek i zwrotow, wyrzucic z niej slowka i zwroty egzotyczne oraz te ktore znam bardzo dobrze. - vor 6 Jahren geändert: vor 6 Jahren |
+2 |
abmmichal - Słówka są tylko jednym z elementów potrzebnych do mówienia. Jest jeszcze potrzeba rozumienia która wymaga słówek.
Wrzucałem proste wyrażenia z celem przyspieszenia nauki mówienia. Też muszę zacząć je usuwać. Ze zwrotami egzotycznym ( specjalistycznymi) też muszę zacząć procedurę usuwania. Bo mam uczyć się angielskiego nie rozszerzać słownik polski. Czy Twoi znajomi rozumieją równie dużo jak Ty? Pewnie ich bijesz na głowę. - vor 6 Jahren geändert: vor 6 Jahren |
|
abmmichal - Piotrze, dodałeś mi przysługę poruszając ten temat. Z trudem łapię się w folderach pod folderach - liście oczekujące. Jednak zmieniłem nieco politykę zbioru powtórek. Usuwam zbyt łatwe "hasła", i zbyt "twórcze" hasła. Podporządkowuję hasła do powtórek pod kątem mówienia i przydatności zasobu słówek. Jeste# skromny, podejrzewam, że więcej rozumiesz od kolegi. Stawiam Penny! 😁
-
vor 6 Jahren
|
+1 |
![]() | piotr.grela |
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.