G | gawel72 |
![]() | quantum137 |
gawel72 - Zdania które napisałem sam wymyśliłem, nie było żadnego polecenia.
Ale gramatycznie wszystko jest ok po za przecinkami? Co z tymi przecinkami jest nie tak w ogóle? - vor 13 Jahren |
|
quantum137 - Jeśli zdanie warunkowe rozpoczynasz od 'if' to musisz postawić przecinek.
-
vor 13 Jahren
|
+1 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
G | gawel72 |
TommyTu - Mały komenatrz z książki, w której moim zdaniem najlogiczniej wytłumaczono okresy warunkowe - 100 testów z gramatyki angielskiej Henryk Krzyżanowski (autor testów do Olimpiady Języka Angielskiego)
Warunki nierzeczywiste wprowadza się w języku polskim słowami gdyby, jeśliby a warunki rzeczywiste jeśli, jeżeli Gdyby / Jeśliby on grał... - vor 13 Jahren |
+2 |
TommyTu - Hm, po głębszym zastanowieniu doszedłem do konkluzji, że możesz nie wiedzieć o co chodzi z warunkami rzeczywistymi lub nierzeczywistymi. Nie będę wklejał treści z rozdziałem wyjaśniającym takie rozumienie "okresów warunkowych", bo mam za duży szacunek dla tego Pana za ten opis. Jednak polecam jego książkę, jeżeli zwracasz uwagę na takie delate jak Gdyby, Jeśliby i Jeśli, Jeżeli...
-
vor 13 Jahren
geändert: vor 13 Jahren
|
|
TommyTu - Aczkowlwiek jak znajdę gdzieś te reguły opublikowane do publicznego użytyku, to wkleję link, jak oczywiście nie zapomnę.
-
vor 13 Jahren
geändert: vor 13 Jahren
|
|
![]() | askawska |
My article - lesson - unfrotunatelly twice too long to be accepted.
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.