![]() | Ewelina9003 |
B | Bogusia1231 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
L | lucasgg |
piotr.grela - Ale np. gdy jesteśmy w kuchnii czy w łazience to można sobie słuchać radia czy z Youtuba vlogów. Polecam urzadzenia takie jak Google Home Hub albo Amazon Alexa.
Dla tych zamierzaja używać angielskiego w Europie to ja polecam BBC -4, BBC-London lub YouTuberów mówiacych w British English. Na początku mojej przygody z jezykiem angielskim, wydawało mi sie, że nie ma wielkiej różnicy pomiędzy British English a American English. Ale różnice są w gramatyce, w leksyce, używa się innych słów, kolokacji i idiomów a największe różnice są w wymowie. Jak się raz nauczycie wymiawiać - privacy po amerykańsku - ˈpraɪ.və.si zamiast po brytyjsku ˈprɪv.ə.si - to już z tym zostaniecie. - vor 6 Jahren geändert: vor 6 Jahren |
|
parseq - A wymowa amerykańska jest takim problemem w GB? Oberwać w barze można czy coś w tym stylu?
Czy nie jest tak, że Brytyjczycy doskonalą się na codzień w "rozumieniu" AmE oglądając produkty z Hollywood? Żyłem kiedyś 5 lat w podzielonych Niemczech. Obie strony się rozumiały doskonale i... kultywowały różnice. A Austriacy i Szwajcarzy to już całkiem śmiesznie (dla Niemców) mówią, ale przy spotkaniach tłumacza nie biorą! - vor 6 Jahren geändert: vor 6 Jahren |
|
Handicapped i Disabled - różnica w znaczeniu
Brytyjski, amerykański - jak ujednolicić swój angielski, prośba o rady
Do którego poziomu należy dojść, aby poznać ok. 8000 słów.
[poznajmy się] Użytkownicy etutor.pl
Dlaczego jestesmy na eTutor? Co wami kieruje?
🟠 [Wątek eTutora] Jak Ci idzie nauka języka w 2025? Wątek motywacyjny🔥💪
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.