![]() | piotr.grela |
N | NY-NY |
piotr.grela - Kajetan dzięki za tego linka, gościu ma niesamowity talent. Ja już go kiedyś widziałem ale teraz mówi w 65 akcentach, przypomnina mi trochę tego polskiego parodystę z "polskie ZOO" taki dawny kukiełkowy program satyryczny. A ja nie migę się nauczyć jednego akcentu Estuary...
-
vor 6 Jahren
geändert: vor 6 Jahren
|
-1 |
NY-NY - No taak, tylko że mówi w swoim języku i z tymi akcentami ma często do czynienia. Poza tym co innego przygotować fragment i przeczytać, a co innego płynnie mówić. No i widać, że wymienia więcej brytyjskich akcentów, chociaż w US też jest dużo innych. Nie piszę tego, żeby umniejszać jego zdolności, tylko bardziej po to, żeby nie przejmować się akcentem. Nauczenie się wymowy i wyeliminowanie zagranicznego akcentu to zadanie na całe lata, czasem w ogóle nie da rady i trzeba się z tym pogodzić. Każdy wysiłek włożony w naukę języka zasługuje na pochwałę. Jeślli Anglik nauczy się polskiej wymowy na takim samym poziomie, to pogadamy. A tak, nie ma co się wstydzić, że coś słabiej wychodzi.
-
vor 6 Jahren
|
+1 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.