![]() | k2Marko |
![]() | quantum137 |
quantum137 - Przecież jest w kalendarzu powtórek...lol
W lutym 2012 dla przykładu mam średnio 40 słów dziennie do powtórki ilość ta oczywiście ulegnie zmianie w zależności jak będę pamiętał słówka które pojawia się przed tamtymi. Bardzo użyteczne narzędzie i można dużo ciekawych wniosków z niego wyciągnąć... - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
+1 |
efogt - Nie no ja tyle powtórek nie mam żeby mi pokazywało 2013 rok:) Pokazuje mi co najwyżej 2012 - maj:) Ładna masz tą bazę.:) Pozdrawiam, plusik zostawiam:)
-
vor 13 Jahren
geändert: vor 13 Jahren
|
|
quantum137 - dzieki temu narzędziu widać bardzo dobrze kto walczy o punkty... pisałem o tym w jednym z postów o stałej ilości powtórek [tysiące dziennie], która może być tylko sztucznie spowodowana, naturalne jest logarytmiczne dążenie do zera...ech Ci oneciarze:D
-
vor 13 Jahren
|
|
efogt - Jak ja zrobię 200 powtórek dziennie + powtarzam trudne elementy w testach to jest już to dla mnie aż nadto...Cokolwiek więcej ponad to co powtarzam jednego dnia jest już nie do przyswojenia a tylko do zabawiania się w "klikacza powtróek":)Jak dla mnie powtórki liczone dziennie w tysiącach to jakiś żart, banał , żeby nie napisać ..ehm..hm..:)
-
vor 13 Jahren
|
|
quantum137 - Chyba, że ktoś jest cyborgiem albo nie ma innego zajęcia co samo w sobie nie jest złe;) Problem w tym, że wiele osób, które nie rozumieją mechanizmów podczas nauki myślą, że to pewien wyznacznik ile można dziennie robić. Jest zupełnie przeciwnie. raz zrobiłem prawie 4tysiące w dzień tylko 1 raz i to ze słów jakie są mi znane (lepiej lub gorzej) Nie było żadnych nowych słów... przegrzałem się po tym:P
-
vor 13 Jahren
|
|
dania57 - jeśli chcesz dowiedzieć się kiedy będzie dane słówko znowu w powtórkach wchodzisz w zakładkę dodane do powtórek potem w listę i wyskoczą tobie słówka i dodatkowe informacje,tak wygląda u mnie ze słówkiem <być>
be = być Liczba powtórek: 6 Dodany do nauki: 2010-02-21 Ostatnia powtórka: 2011-04-01 (ocena: 4) Następna powtórka: 2012-11-24 Łatwość elementu: łatwy - vor 13 Jahren |
+1 |
efogt - Oooo, dzięki Danusia, nie wiedziałam że jest tam też data następnej powtórki danego słówka. A kiedyś chyba tego nie było, bo ja często zaglądałam do tych elementów, to chyba wprowadzili tą funkcję niedawno. No i fajnie:) Pozdrawiam.
P.S. Rafał potwierdzam że po takiej ilości zrobionych powtórek można się jedynie przegrzać:) - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
|
quantum137 - Musiałbym się zamknąć w lodówce jakbym miał robić tysiące powtórek dziennie;) no i raczej by to dobrze nie wpłynęło na pogłębianie wiedzy o języku...bo to działa inaczej i już:D
-
vor 13 Jahren
|
|
k2Marko - Nie wiedziałem, że dobrze opanowane słówka są "delegowane" na kilka miesięcy czy nawet rok do przodu. Myślałem, że jest to góra tydzień :) Skoro tak, to może faktycznie nie ma co zbytnio szaleć z tym usuwaniem. Chociaż z drugiej strony wydaje mi się nieco dziwne, że ktoś kto ma za sobą ponad rok intensywnej nauki nadal powtarza podstawowe słowa czy zwroty jak "have" czy "to be"
-
vor 13 Jahren
|
|
quantum137 - Wiesz słowo 'mieć', czy 'być' to jedno.
Są to podstawowe słowa ale tworzą mnóstwo kolokacji/frazeli i to jest druga sprawa. Jest ich tak dużo (grube setki, czasami tysiące z jednym słowem), że raczej zawsze się znajdzie taki o którym się nie słyszało i to bez względu na stopień znajomości języka. Prosty przykład: Zapewne wiesz co oznacza 'have' oraz 'down', strzelam, że nie wiesz co oznacza 'have sb down' - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
|
k2Marko - No ok to dodałbym właśnie te kolokacje do powtórek a samo "have" wywalił :)
Co do przykładu to nie wiem... Sprowadzić kogoś do parteru? :P - vor 13 Jahren |
|
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
Jak wam idzie nauka? Wątek motywacyjny ;)
Dlaczego w słowniku Diki nie ma teraz linku do edycji notatek do słówek?
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.