E | efogt |
![]() | Hermenegilda |
Hermenegilda - Hi hi, tak na poważnie wszystkie te wyrazy mają dużo znaczeń, nie zawsze jednak można ich używać zamiennie.
- vor 13 Jahren |
+1 |
efogt - No właśnie chodzi o te znaczenia, jak Ty odróżniasz te
wyrazy Hermenegilda. Do końca masz opanowane ich znaczenie i zastosowanie? Nie masz z tym problemu? - vor 13 Jahren |
+1 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | Hermenegilda |
efogt - Sam się gotuje, ja tylko zamieszam od czasu do czasu i gitara:)
Pozdrawiam serdecznie:) i dzięki za odpowiedzi:) - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
+1 |
![]() | quantum137 |
efogt - Dzięki Ci bardzo, Rafał:) że zechciałeś odp. na moje pytanie:)
Twoja odpowiedź rozwiewa wiele moich wątpliwości:) Pozdrawiam serdecznie. - vor 13 Jahren |
+1 |
efogt - Dziękuję Ci Rafał, nie nadkładaj pracy proszę. Za twoją wskazówką zrobię sobie taką listę i spróbuję wyodrębnić różnicę.
Bardzo Ci dziękuję za pomoc i za cenne wskazóki:) Pozdrawiam serdecznie. - vor 13 Jahren |
|
quantum137 - Ok, jeśli będziesz miała wątpliwości to pytaj śmiało:-)
Uwierz mi, że przy słowach takich jakie podałaś najlepszym sposobem na poznanie różnic jest słownik kolokacji i idiomów. - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
+1 |
efogt - Oczywiście że wierzę,w sumie to też tak pomyślałam że to jest dobry pomysł zrobić sobie po prostu taką listę zdań i wyodrębnić różnice właśnie na podstawie takiej listy. Miałam kiedyś słownik który podawał same kolokacje ale straciłam go. Masz może jakiś Rafał? Z samymi kolokacjami. Była bym bardzo wdzięczna:)Internetowy rzecz jasna:)
-
vor 13 Jahren
|
+1 |
quantum137 - Niestety mam tylko słownik kolokacji na płycie CD, pomieszało mi się z linkami:/
-
vor 13 Jahren
geändert: vor 13 Jahren
|
|
Marzyciel - Siemka,ja osobiście korzystam z oxforda ;p sprawdź sobie
http://5yiso.appspot.com/ - vor 13 Jahren |
|
efogt - Dzięki Marzyciel:) Zajrzę. Miałam taki fajny internetowy, trzeba było podać tylko słowo a słownik podawał możliwe kolokacje. Ale miałam problem z systemem i straciłam ten słownik. Pozdrawiam serdecznie:)
Ok Rafała, nie ma problemu:)Również pozdrawiam:) - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
+1 |
efogt - To jest dokładnie ten sam:)Cieszę się że mam go z powrotem:)
Również pozdrawiam - vor 13 Jahren |
+1 |
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.