P | patrycjasakwa |
![]() | piotr.grela |
parseq - Na "Where you from, mate?" odpowiadaj: "From vagina (like most other people). Do you too?".
Jest też wersja mniej przewrotna, którą stosowałem w Niemczech: "A spróbuj zgadnąć na podstawie mojego akcentu." W ten sposób odbijasz piłkę na stronę przeciwną i po reakcji widzisz jaki Twój "mate" ma stosunek do obcokrajowców. Okazywało się, że większość pytała z ciekawości i dla small talk'u. - vor 5 Jahren geändert: vor 5 Jahren |
+1 |
parseq - Kiedyś w Niemczech zatrzymali mnie policjanci i spytali o to samo. Ponieważ jechałem polonezem po rodzicach ulicą z górki, to odpowiedziałem oglądając się na szczyt wzniesienia: "Stamtąd, z góry!".
A "Dokąd się udaję?" - "Tam, na dół!". Odpowiadałem szczerze, automatycznie. Dopiero potem zdałem sobie sprawę, że odpowiedzi mogły zostać potraktowane zaczepnie. Było ciemno ok. 23-ciej, mogłem akurat coś ukraść, więc skontrolowali mi pusty bagażnik auta i nawet nie chcieli już oglądać paszportu. Pytanie było idiotyczne, przecież auto polskiej marki miało polskie tablice rejestracyjne. - vor 5 Jahren geändert: vor 5 Jahren |
+1 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | parseq |
![]() | InnaWikka |
parseq - Dobrze, że tak się stało, bo po szkole jest spore ryzyko atrofii nieużywanego "narządu".
-
vor 5 Jahren
|
|
![]() | piotr.grela |
Po jakim czasie nauki w E-Tutor zaczęliście zauważać postępy w ang. ?
Jak wam idzie nauka? Wątek motywacyjny ;)
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.