![]() | drumstick |
![]() | quantum137 |
drumstick - W systemie Super Memo jest właśnie ocenianie związane z wykonywaniem powtórek - system wręcz narzuca powtarzanie, inaczej ma się punkty karne. I to mobilizuje do nauki. Jak w szkole czy przedszkolu.
-
vor 13 Jahren
|
|
quantum137 - Ciekawy pomysł ale nawet tam można łatwo obejść ten system by mieć wiele punktów (niskie limity) a to koliduje z ideą pomysłu.
-
vor 13 Jahren
|
+1 |
drumstick - Można obejść, ale jeśli komuś zależy na nauce, to nie będzie obchodził. A ja jestem leniem i po prostu nie robię powtórek zbyt często. Gdyby system narzucał mi powtórki, to byłbym szczęśliwy.
Przy okazji: Dlaczego nie ma forum, by tak po prostu wymienić sobie poglądy? - vor 13 Jahren |
|
quantum137 - Mamy forum, ale wygląda inaczej niż standardowe fora.
-
vor 13 Jahren
geändert: vor 13 Jahren
|
+1 |
hannussia - hmm zawsze mozna być milosnikiem i supermemo i etutor :) czego jestem zywym dowodem. kazdy z tych systemow ma swoje wady i zalety, ale najwazniejsze jest, ze sie uczysz :)
- vor 13 Jahren |
|
paulina2701 - drumstick:
Jak potrzebujesz mobilizacji to przestaw sobie przy Tygodniowym planie nauki Cele nauki na odpowiednie dla Ciebie poziomy. Ja skorzystałam z tej opcji już dawno, bo fabryczne ustawienia były dla mnie zbyt łatwe do zrealizowania. - vor 13 Jahren |
|
jredlicka-dysko - w profilu na pierwszej stronie widać paski, które zmieniają kolor w zależności od stopnia w jakim zrealizujesz swój plan nauki. A plan można ustawić w profilu w celach nauki (druga zakładka po wejściu w swój profil)
-
vor 13 Jahren
|
|
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | slawek4 |
quantum137 - Dokładnie, często też zanim się odpowie trzeba się nieźle zastanowić, czasami coś sprawdzić i to też wpływa na pogłębianie wiedzy.
-
vor 13 Jahren
|
+4 |
drumstick - To samo i ja "odkryłem". Jakże jest człowiek do człowieka podobny! CHyba dzięki temu możemy się zrozumieć (Choć jeśli chodzi o inne kwestie, to czasami trudniej)
-
vor 13 Jahren
|
+2 |
slawek4 - Ja pytam, jak czegoś nie mogę znaleźć w książce, albo chcę się upewnić, czy daną rzecz dobrze pojmuję.
-
vor 13 Jahren
geändert: vor 13 Jahren
|
0 |
![]() | Ewa_G1967 |
H | hannussia |
![]() | esterka |
![]() | drumstick |
slawek4 - Ja jestem tutaj od ok. 15 miesięcy i długo nie korzystałem z forum, ale niedawno poczułem, że to może być jakiś nowy sposób nauki i nie myliłem się.
-
vor 13 Jahren
|
+2 |
slawek4 - Pewnie za jakiś czas będę szukał jakiejś nowej metody uczenia się. Takie zmiany korzystnie wpływają u mnie na przypomnienie wiadomości i nauczenie się czegoś nowego od innych.
-
vor 13 Jahren
|
+2 |
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.