![]() | slawek4 |
![]() | quantum137 |
slawek4 - Zauważyłem, że w Anglii najwięcej slangu używają czarnoskórzy, obojetnie, czy napływowi, czy miejscowi.
-
vor 13 Jahren
|
+1 |
quantum137 - Na slangu aż tak dobrze się nie znam by wyciągać ogólne wnioski ale tendencja do jego używania przejawiana jest też bardzo często przez młodzież, taka moda... innit;)
-
vor 13 Jahren
geändert: vor 13 Jahren
|
+1 |
Bilberry - slangu, szczególnie z Black Country nie rozumieją też Anglicy, często w ogłoszeniach do Call Centre jest adnotacja, że nie przyjmują ludzi mówiących tym akcentem
http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Country#Black_Country_dialect_and_accent tak więc nie ma się co martwić, że nie rozumie się, ich nie rozumieją nawet Anglicy z innych regionów podobnie miałem z niemieckim, dogadywałem się w Berlinie, a przy polskiej granicy nie mogłem nic zrozumieć - vor 13 Jahren |
|
mceo - quantum137 popłakałam się... ze śmiechu oglądając twojego linka. ;))
Przypomniało mi to historię, jak na początku studiów kolega z Pakistanu pytał mnie how are u , a ja w ogóle nie wiedziałam o co mu chodzi. Jego akcentu nawet profesorowie nie rozumieli. Po pół roku znajomości i po osłuchaniu się z jego akcentem rozumiałam połowę, a drugiej się domyślałam ;) Ten link przydałby się osobom, którzy marudzą, że lektorzy zbyt szybko mówią na eTutor ;) - vor 13 Jahren |
|
quantum137 - hehehe
Ja tez się popłakałem za pierwszym razem:P Tutaj dłuższa wersja...enjoy! http://www.youtube.com/watch?v=M5NuPI7pK2s&feature=related - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
|
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | slawek4 |
![]() | TopMan |
slawek4 - Super. Widać, że należy znać podstawowe przekleństwa i słowa obraźliwe. Pozdrawiam.
-
vor 13 Jahren
|
|
mceo - TopMan a po obejrzeniu tego linku prawie pękłam ze śmiechu. Proszę o więcej :))
-
vor 13 Jahren
|
|
askawska - Smieszne, ale Włosi naprawdę podobnie mówią po angielsku jak ten gość. :)
-
vor 13 Jahren
geändert: vor 13 Jahren
|
+2 |
Say It! - kurs wymowy: czy spełnił oczekiwania?
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.