R | radmar2 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | quantum137 |
absolwentka - Dokładnie. U mnie w pracy mówią w takim tempie, że na początku nic nie rozumiałam. Mijały miesiące... czułam się jak z innej bajki (nikt tutaj nie mówi w języku, który znam).
Tutaj nie odczuwam szybkości, wręcz przeciwnie odkąd tutaj jest nie muszę odtwarzać niczego dwukrotnie (w trakcie nauki szkolnej miałam z tym problemy). Myślę, że to kwestia osłuchania, nauki słówek itd. - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
+3 |
quantum137 - tak to kwestia czasu i obcykania językowego. czasami na e-tutor mówią dosyć szybko ale poprawnym językiem.
Na ulicy będzie czasami szybciej i łamanym gramatycznie językiem. - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
+2 |
absolwentka - Teraz przynajmniej wiem, czemu nie rozumiem mojej sąsiadki, która wyjechała za pracą. Ona pewnie jakimś "slangiem" się posługuje i twierdzi, że to ja tam znam angielski (tzn. że wcale nie znam). Ale w pracy daję radę po angielsku się dogadać. 90% rozumiem, gorzej z poprawną wypowiedzią z mojej strony, ale pracuje nad tym;)
-
vor 13 Jahren
geändert: vor 13 Jahren
|
|
T | tomlider |
drumstick - Jednak czyta lektor, nie automat. Spytaj kolegów o opinię, bo może myślą inaczej niż Ty przypuszczasz.
-
vor 13 Jahren
|
|
![]() | drumstick |
M | marlen0808 |
joke1 - Proponuję też trochę poćwiczyć nad ojczystym językiem a potem zabrać się za angielski.
-
vor 13 Jahren
geändert: vor 13 Jahren
|
+5 |
M | marlen0808 |
Czy może lektor wolniej wymawiać słowa bo nie można zrozumieć?
czy można poprawić jakość nagrania lektora
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.
- vor 13 Jahren