A | AnnaKuczak |
Justyna.Ku eTutor Mitarbeiter |
parseq - Czy faktycznie zdanie z przedrostkiem czasownika rozdzielnie złożonego już po pierwszym dopełnieniu należy traktować jako błędne??!!
Przykład: Du siehst nicht gut aus in letzter Zeit, bist du krank?' Jest według mnie popularnym zjawiskiem przesuwania przedrostka bliżej do orzeczenia, ułatwiającym rozumienie treści, szczególnie przy dłuższych zdaniach mówionych. Czy mogę poprosić o konsultację w tej sprawie kogoś o wielkim doświadczeniu z językiem niemieckim? - vor 5 Jahren |
+2 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
A | AnnaKuczak |
![]() Pozdrawiam :) - vor 5 Jahren |
|
parseq - To proszę posłuchać przemówień polityków. Tych rządowych. Sądziłem, że operują oni językiem o charakterze formalnym.
Trzymanie "w buforze" przedrostka orzeczenia na sam koniec złożonego, rozbudowanego zdania bardzo utrudnia odbiór i rozumienie treści. Sądziłem, że Niemcom również. - vor 5 Jahren |
|
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.