![]() | piotr.grela |
? | Gość |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | darkobo |
Gość - a to jak coś usłyszałam 1000 razy i jeszcze to lubiłam to też ... no i jak coś mi się spodobało np. ostatnio ćwiczyłam shadowing z Assimilem i było tam takie zdanie: Time flies when you're having fun... wyrecytuję to w nocy o północy. ;)
-
vor 4 Jahren
geändert: vor 4 Jahren
|
+1 |
? | Gość |
piotr.grela - Sama idea tych gotowych nie jest zła, może zaczynający uczyć się języka angielskiego powinniśmi może zaczynać od nauki słów, zwrotów, prostych zdań a dopiero później gramatyki.
Sam nie pamiętam ile razy w swoim życiu przerywałem naukę angielskiego ze względu na moje problemy z przyswajaniem gramatyki. W tych videolekcjach nie pasuję mi akcent AmE. Już wolę shaddowing soap opery Eastendersów, moje ulubione akcenty Bryyjskie modern RP, Estuary English, Cockney innit :-) - vor 4 Jahren geändert: vor 4 Jahren |
+1 |
Gość - to ja już wolę naukę przez sen :D wezmę i się osłucham :D
-
vor 4 Jahren
|
+2 |
Gość - mi się podoba jeden akcent ... mój... bo innego nie potrafię póki co wyprodukować :)))
-
vor 4 Jahren
|
+3 |
Gość - avayorica how's our group? Sorry that I left it so immediately but I had felt there so weird. Everybody wanted to learn to speak but it was so quiet there. Maybe most of this people prefer studying by reading not writing, but I make a lot of mistakes so it is better for them to read something else ;)
-
vor 4 Jahren
|
|
avayorica - It's a new group so it just needs time for people to become more active. Rome wasn't built in a day :) And I'm a stubborn person so sooner or later I'll make it work nicely ;) People may prefer reading to writing but this won't help them with advancing fast ;]
-
vor 4 Jahren
|
+1 |
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.
Jest wielu innych polskich nauczycieli j.angielskiego, którzy też promują ten sposób nauki. - vor 4 Jahren geändert: vor 4 Jahren
Posłuchałem nagrania przykładowego tego kursu, piękny brytyjski akcent, może trochę too posh ale zawsze to lepszy od tych amerykańskich akcentów z północy USA.
Czy Amerykanie nie mogli by się nauczyć mówić po angielsku, dlaczego oni tak śmiesznie mówią, smażą głoski albo intonacja na końcu zdania jest zawsze rosnąca - to tak irytujące jak tektura w McDonaldzie udająca kurczaka :-)
Kurs Preston, jest tam niby 120 dialogów ale ja nie wiem czy jest warto... - vor 4 Jahren geändert: vor 4 Jahren
Czego u nich nie lubię, to większości lektorów.
Jest kilka głosów OK, ale reszty nie jestem w stanie słuchać. - vor 4 Jahren geändert: vor 4 Jahren
udana jesteś :)) - vor 4 Jahren