![]() | avayorica |
A | ang-nsw |
avayorica - Wlasnie was seeing nie moglam uzyc, bo jedyne opcje do wyboru jakie mialam to ''has been seeing'', ''has seen'', ''saw'' i ''used to seeing'' dlatego mnie to mocno z rytmu wybilo :)
-
vor 4 Jahren
|
+1 |
avayorica - czasami mnie to mega denerwuje, ze niby sa te czasy wyjasnione, a jak przychodzi co do czego to czasami na prawde sie nie wie ktorego uzyc :D
-
vor 4 Jahren
|
+1 |
ang-nsw - Myślę, że nabierzemy wyczucia językowego z czasem. Trzeba dużo czytać. Dzisiaj napiszę do przyjaciół w USA i poproszę niech ich urodzone i wykształcone w tam dzieci wybiorą któryś z 5-ciu wariantów. Podzielę się na forum rezultatem.
-
vor 4 Jahren
geändert: vor 4 Jahren
|
+2 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | piotr.grela |
ang-nsw - Wg mojej szczątkowej wiedzy wszystkie wymienione warianty są poprawne gramatycznie. Problem w tym, który użyć , aby brzmiało to naturalne i wiernie tłumaczyło. A tu już potrzebne wyczucie językowe lub solidna wiedza gramatyczna.
-
vor 4 Jahren
|
+1 |
piotr.grela - Zgadzam się, zależy też jeszcze od kontekstu i od tego w jakim angielskim, brytyjskim, amerykańskim, formalnym, codziennym chcemy coś wyrazić.
-
vor 4 Jahren
|
+1 |
![]() | darkobo |
darkobo - ... a Piotr powtórzył :) (pewnie zrobił "kopiuj - wklej" ;)
Co do czasu to trudno mi się wypowiedzieć, dlatego, że polskie zdanie jest dla mnie bez sensu. - vor 4 Jahren |
+1 |
A | ang-nsw |
avayorica - to ja powtorze ze ''was seeing'' nie jest opcja do wyboru niestety :) takze jedynie mozna sie przyczepic do kogokolwiek to zadanie wymyslil, bo ja sama gdyby byla opcja ''was seeing'' to tez bym ja wybrala
-
vor 4 Jahren
|
|
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.