H | halaszle |
A | aikemek |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | esterka |
efogt - :)Mam tą samą obawę:) Boję się że zapomnę ojczystego języka zanim jeszcze dobrze opanuję ten którego się teraz uczę:)Potwierdzam, nauka całych zdań wymaga dużego nakładu pracy i chyba każdy ma z tym problem:)
Pozdrawiam:) - vor 13 Jahren |
+4 |
halaszle - dzięki za wskazówki... a już myślałem,że pojemność mojego mózgu jest zbyt mała aby się porywać na obcy język. :-) . trzaba chyba roważnie wprowadzać kolejne elementy i reagować jak zaczynamy się gubić aby nie zajść w ślepą uliczkę.
ale właśnie odkryłem testy ,gdzie można wrzucać te wszystkie elementy i nie gromadzić ich w potwórkach... wow. to wiele może uporządkować. - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
+2 |
R | renatabaczek |
esterka - Początkowo też robiłam pisemnie; teraz nastawiam się na mowę, a czas też jest ważny. Zdania piszę tylko nowe (nie zawsze). Trochę ćwiczę w "dyktowaniu" - pomaga i w ortografii, i w rozumieniu ze słuchu. Po zmianach pod koniec roku to ćwiczenie z mojego punktu widzenia jest fantastyczne.
Ja będę życzyć nam wszystkim wytrwałości :) - vor 13 Jahren |
+1 |
Ile jest zdań w systemie eTutor na poziomie C1, a ile na C2?
Czy da się usunąć zawartość "elementów odrzuconych z powtórek" ?
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.