![]() | piotr.grela |
M | Misha2020 |
piotr.grela - Melodyjny akcent z północy UK prawdopodobnie irlandzki. Interesująca wymowa "u" nie jak: a jak "u".
Różnice w akcentach na południu a na północy UK. 3:53 https://youtu.be/PSRSSf_I1XM Eat Sleep Dream English - vor 4 Jahren geändert: vor 4 Jahren |
+1 |
Misha2020 - Tak, to wg mnie Irlandzki, ale czy melodyjny...... Dla mnie brzmi jak szczekanie - krotkie, urywane dzwieki. Powaznie, niewiele z tego co mowi Franki jestem stanie zlapac ze sluchu. Dobre cwiczenie dla mozgu! Te inne osoby rozumiem. ale Frankiego..... Ups!
U / A / U troche tu wyjasnia. Dzieki! - vor 4 Jahren geändert: vor 4 Jahren |
|
darkobo - Frankie - irlandzki. Choćby dlatego, że film jest produkcji irlandzkiej. I to raczej nie z północy Irlandii (a tylko taka jest w UK).
Inna sprawa, że Irlandczycy po akcencie rozpoznają się ko, z którego hrabstwa w Irlandii pochodzi. W samej Irlandii jest przynajmniej z kilkanaście akcentów :) A, i jak na niektóre irlandzkie akcenty, to Frankie mówi wyjątkowo wyraźnie :) :) :) - vor 4 Jahren geändert: vor 4 Jahren |
+1 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
Modern RP accent - najpopularniejszy akcent w Wielkiej Brytanii
Wymowa Brytyjska - wybrane zagadnienia - YouTube
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.