![]() | mangosik12 |
![]() | Bilberry |
mangosik12 - Tak, właśnie o coś takiego mi chodzi. Skąd mam wiedzieć jakie słowo wpisać do słownika żeby występowało w idiomie.
I dlaczego mówisz że idiomów nie można się uczyć na pamięć. W szkole językowej do której kiedyś chodziłam dostawaliśmy zestawy idiomów do "wkucia" - vor 13 Jahren |
|
askawska - Można spróbować poszukać w internecie list idiomów powiązanych tematycznie, np. z częściami ciała, zwierzętami, kolorami, i uczyć się po trochu takimi zestawami, ale dodawać i tak trzeba byłoby ręcznie.
-
vor 13 Jahren
geändert: vor 13 Jahren
|
+4 |
Bilberry - @mangosik12, idiomów jest tyle, że nie sposób się ich wszystkich nauczyć, a poza tym nie ma to sensu, bo część idiomów jest historyczna, można je znaleźć w starych książkach, ale dzisiaj już się ich nie używa
-
vor 13 Jahren
|
+1 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | wacek6713 |
![]() | askawska |
quantum137 - Właśnie przeczytałem, że napisałaś wcześniej to co ja podkreśliłem w swojej odpowiedzi hehe:)
-
vor 13 Jahren
|
+1 |
askawska - To nie byłam ja, tylko autorka pytania.
Edit: Ok, ja częściowo też. - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
+2 |
![]() | quantum137 |
quantum137 - Wiem, że wiesz, że wiedziałem, że to napiszesz :)
-
vor 13 Jahren
geändert: vor 13 Jahren
|
+1 |
TopMan - > Wiem, że wiesz, że wiedziałem,
Czy to tez idiom? :) Macie u mnie plusy za niezwykle interesujaca podaganke. :) - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
|
Bilberry - może źle się wyraziłem, ale gdyby była możliwość wyświetlenia wszystkich idiomów w spisie alfabetycznym i gdyby ktokolwiek zobaczył tą listę, to samo jej przeczytanie byłoby trudnym zadaniem, nie mówiąc już o nauczeniu się jej
-
vor 13 Jahren
|
+2 |
![]() | mangosik12 |
![]() | TLK |
Jak wam idzie nauka? Wątek motywacyjny ;)
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.