A | ania.k78 |
T | tlstar |
ania.k78 - Właśnie tych nie próbowałam, muszę wypróbować, ale póki co muszę uporządkować trochę to co mam w tych normalnych powtórkach, bo stanowczo mam tego zbyt dużo :) (chyba za szybko chciałam przelecieć przez poziom, który już kiedyś na innych kursach przerabiałam, jednocześnie wrzucając sobie do powtórek zbyt dużo słówek, dla których wystarczyło mi 1-2-krotne przypomnienie)
-
vor 4 Jahren
|
|
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
N | netis7 |
tlstar - To wydaje się logiczne, że waga ocen pierwszych powtórek jest większa od wagi kolejnych już z rzędu i dlatego sytuowane są one "wcześniej" w kalendarzu. Podejrzewam, że dając na początku ocenę najwyższą pojawiałyby się one w kalendarzu nieco później. Choć te pierwsze powtórki na pewno nie dopiero np. po miesiącu czy nawet tygodniu.
-
vor 4 Jahren
|
+1 |
ania.k78 - O ile tak te oceniane na 3 można usunąć i one stanowią mniejszy problem to bardziej zależałoby mi na powtórzeniu tych, z którymi mam jakiś problem, a zauważyłam, że słowo ocenione na 1 potrafi pojawić się następnym razem nawet dopiero za ok. 10 dni; nie wiem tylko czy to nie problem w tym, że np. takie słowo przy pierwszym podejściu oceniłam np. na 2 z uwagi na to, ze wykonywałam powtórkę albo tego samego dnia (zaraz po lekcji), albo następnego i mogłam je jeszcze pamiętać z lekcji. Jak pojawiło się po kilku dniach przerwy mogłam je ocenić na 1 i wówczas już kolejna powtórka również pojawiła się dopiero dużo później, co niestety nie służy zapamiętywaniu
-
vor 4 Jahren
|
|
ania.k78 - Przeczytałam wątek: https://www.etutor.pl/forum/thread/1246436-System_powtorek_-_jednak_nie_jest_optymalny....html?unread i mam dokładnie takie same wrażenia jak w przytoczonym wątku. Też mi się wydaje, że kluczowe są dwie pierwsze noty.
-
vor 4 Jahren
|
|
N | netis7 |
piotr.grela - Kiedyś robiłem po 300-500 powtórek dziennie przyczyniły się one do wzrostu znajomości biernej słówek ale...
Każde słowo, zwrot musi być osadzone w kontekście, musi mieć zdanie przykładowe. Staram się do każdego słowa / zwrotu w notatkach dodawać angielskie tłumaczenie. Pomaga to mi w dłuższym zapamiętaniu go. rabuś, bandyta uliczny m..... - a person who attacks and robs another in a public place. ‘the m...... snatched my purse and ran away’ Muszę podać pierwszą literę aby nie tracić czasu na na myślenie czy chodzi o mugger, robber, assailant, assaulter, attacker czy też aggressor. - vor 4 Jahren geändert: vor 4 Jahren |
+5 |
ania.k78 - Te 600 elementów w dużej mierze spowodowane było tym, że chciałam szybko i ustawiłam częste powtórki; po zmianie na normalne znacząco ilość spadła :)
-
vor 4 Jahren
|
-1 |
Czy można używać powtórek własnych (dodanych do etutora samodzielnie) w grach językowych?
Powtórki wielka prośba - dlaczego muszę używać myszki, enter nie działa
Jak drukować fiszki z własnych powtórek.
Na czym dokładnie polega różnica pomiędzy przyciskami 1 i 2 podczas wykonywania powtórek?
Lekcje specjalne - słówka z podcastów
tłumaczenie "heat" - presja, nacisk, stres
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.