![]() | abmmichal |
![]() | abmmichal |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | abmmichal |
![]() | abmmichal |
ang-nsw - Wybieram krótkie filmy i powtarzam tak długo, dopóki nie osiągnę 100% rozumienia. Trudne słowa i zwroty wynotowuję, później to opracowuję i powtarzam podczas codziennych jedno-godzinnych spacerów, aby to utrwalić. Wadą jest nadmierna pracochłonność, ale efekty zauważalne.
-
vor 4 Jahren
geändert: vor 4 Jahren
|
+3 |
![]() | abmmichal |
ang-nsw - Po prostu wynotowuję elementy dialogów, co do których miałem wątpliwości - czy precyzyjnie zrozumiałem lub nie rozumiałem. Potem przy opracowaniu, korzystając m.in. z Diki, rozwiewam wątpliwości i robię notatki, które przeglądam wiele razy przy okazji innych zajęć (spacer, odpoczynek w ogrodzie). Filmiki dotyczą moich zainteresowań, dlatego ta mozolna robota mnie nie męczy i nie zniechęca.
-
vor 4 Jahren
geändert: vor 4 Jahren
|
+1 |
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.
Shadowing czyli powtarzanie dialogów za aktorami, bardzo pomaga mi usprawnić moją wymowę. Ale równocześnie z shadowingiem, trzeba uczyć się słówek i zwrotów, gramatyki i wymowy.
Używam do tego telefonu i aplikacji BBC Iplayer plus napisy.
Podczas shadowingu gdy spotkam jakieś nieznane mi słówko, zwrot, konstrukcję gramatyczną robię screena i później to wyszukuje w słowniku Diki.com i dodaję do powtórek.
Kiedyś używałem do Shadowingu - Netflixa ale odkąd Netflix przeniósł przycisk pauzy z lewego dolnego rogu do środka ekranu, korzystanie z niego nie jest już takie przyjemne. - vor 4 Jahren