![]() | Marakuk |
M | myporcupine |
Marakuk - tylko nadal nie wiem jaki mam realny progress wiedzy w angielskim, chyba że czegoś nie widzę? Możesz dokładnie określić co i jak?
-
vor 4 Jahren
|
|
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | piotr.grela |
budyn1211 - Moja koleżanka wczoraj 2 razy rozwiązała test na tej stronie, na początku znajomość ponad 9000 słów, przy drugim podejściu ponad 7000. Zawsze ciekawi mnie na ile te testy potrafią dobrze oszacować.
-
vor 4 Jahren
|
+1 |
piotr.grela - Dałem ten test znajomemu starszemu Brytyjczykowi, bardzo oczytany człowiek wyszło mu ponad 34.000 na 80 lat nauki języka.
9000 to już jest zaawansowany student angielskiego. Ja mam po 9 latach nauki z Etutorem 27.000 ale już mi ta liczba nie rośnie, nawet jakby mi lekko spadała, starzeję się. Mój znajomy mieszka w UK od ponad 25 lat i jego znajomosc jest na poziomie 17.000. Ale nie uczy się z Etutora, nie ogląda YouTube'a, filmów seriali, nie słucha radia, podcastów... Dużo czyta i korzysta ze starego lichego słownika PWN Oxford. Tych słówek napewno znamy więcej, bo wiele słów ma więcej niż jedno znaczenie, slang, czasowniki frazowe, kolokacje... - vor 4 Jahren geändert: vor 4 Jahren |
+1 |
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.