![]() | piotr.grela |
![]() | jerzy_pozoga |
piotr.grela - Cześć Jurek! Witam wszystkich!
Ja też lubię jeszcze Etutora. Ale ta platforma trochę technologicznie słabo się rozwija a właściwie wcale :-( To chcę zaakcentować moim postem. Tylko brakuje mi aplikacji która z filmów, artykułów, książek interesuje mnie słownictwo automatycznie dodawała by do powtórek. Teraz sobie radzę tak, że podczas czytania czy oglądania robię screenshoty, zrzuty z ekranu i wysyłam je emailem. Następnie wyświetlam je drugim urządzeniu tablecie a na pierwszym wklepuje ręcznie do słownika Diki.pl. Może warto pomyśleć o kursie angielskiego na urządzenie typu: "Oculus". - vor 3 Jahren geändert: vor 3 Jahren |
+1 |
piotr.grela - Jurek nie jesteś taki średniak, znasz bardzo dobrze jezyk niemiecki i angielski dobrze, to wiesz o co chodzi w nauce języków obcych.
Mi to jeszcze dużo brakuje do poziomu NY-NY (Kajetana) czy Maxyma. Ale"content designed for native speakers" czyli zawartość oglądana przez naitivow. Etutor jest zawsze w pierwszej kolejności w mojej kolejności nauki angielskiego. - Etutor - BBC EastEnders Shadowing - Reading News - YouTube Podcasts - YouTube English Lessons - Reading Ebooks + Audio - Word Forum Grammar - Netflix - Shadowing - vor 3 Jahren geändert: vor 3 Jahren |
+1 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | adrianna.wu eTutor Mitarbeiter |
N | netis7 |
piotr.grela - Netis działa to na komórce czy tablecie? Jest jakaś aplikacja do Netflixa, która ma wbudowany słownik... ale działa tylko na komputerach stacjonarnych i lapopach.
-
vor 3 Jahren
|
+1 |
netis7 - Niestety, tylko na komputerze: https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/swift-selection-search/
Firefox na komórki ma bardzo mało dodatków. - vor 3 Jahren |
+1 |
piotr.grela - Podobne jest rozszerzenie do Google Chrome dla Netflixa https://youtu.be/fuDJ1BfDT14
-
vor 3 Jahren
|
+1 |
netis7 - Na Firefox jest jeszcze rozszerzenie "Reverso". Ja je używam do tłumaczenia krótkich fragmentów lub pojedynczych słów. Przypomniało mi się jednak, że ma ono opcję do napisów działającą na YouTube, Amazon, TED i Netflix. Samo tłumaczenie działa fajnie, ale mi nie podeszło, bo zmienia ono sposób wyświetlania napisów i wolę ten oryginalny z YouTube. Dodatek może również tłumaczyć PDF. Ma też aplikację na Appla i Androida. https://context.reverso.net/t%C5%82umaczenie/
-
vor 3 Jahren
|
+1 |
netis7 - Ja uczę się gównie na PC-cie. Jak coś robię na smartfonie, to wystarcza mi Google Translator. Wywołuję go z paska bocznego, mam takie coś oryginalnie w Samsungu, ale można go (translator) też przypiąć do paska powiadomień. Więc 2 kliknięcia i wpisuję głosowo, a jak mnie nie rozumie to ręcznie.
-
vor 3 Jahren
|
|
piotr.grela - Reverso super portal zwłaszcza do takich języków jak hebrajski, arabski, chiński czy rosyjski.
-
vor 3 Jahren
|
+1 |
[OT] Polecam: Aplikacja Learn Prompt Engineering
🟠 [Wątek eTutora] 💬 Prompty do 🤖 ChatGPT związane z nauką języków
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.