ANMELDEN

Czemu tylko pod windowsem moge sie nagrywac ??

vor 13 JahrenLetzte Aktivität: vor 13 Jahren
Wiem, czytalem wymagania, ale sa tez inne systemy coraz bardziej popularne i wcale nie gorsze. Czy kiedys bedzie mozliwosc korzystania w pelni z serwisu pod linuxem ?? Konkretnie pod ubuntu ??
M
marmisia
grzegi44 - używam dystrybucji linuxa OpenSuse z KDE i Firefox i oprócz nagrywania (czasami) nie mam problemów. Może Gnome w Ubuntu nie daje rady? - vor 13 Jahren
zehoss - Używam Ubuntu 12.04 z zainstalowanym KDE 4.8.2, Firefox 12/Google Chrome 19.0.1084.46 i nagrywanie dźwięku działa u mnie poprawnie.
Upewnij się co do aktualności i poprawności konfiguracji jvm.
- vor 13 Jahren
marmisia - Wszystko inne co Javy wymaga hula, rozne komponenty bankowe itp., tylko to nagrywanie nie chce - vor 13 Jahren

Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.

Antworten: 5

A jakiej przeglądarki używasz pod linuxem? i czy masz zaistalowaną Javę
grzegi44
vor 13 Jahrengeändert: vor 13 Jahren

Firefox 10.0.2, Java (OpenJDK Java 6 Runtime, Wersja: 6b20-1.9.10-0ubuntu1~10.04.3). Oto wynik testu ze strony eTutor.pl:
Testy przeglądarki

Test JavaScript przebiegł pomyślnie.

Używana przeglądarka: Firefox 10.0 - Linux
Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:10.0.2) Gecko/20100101 Firefox/10.0.2

Test wtyczki Flash przebiegł pomyślnie.

Zainstalowana wersja wtyczki Flash: 11.1.102
Pobierz najnowszą wersję

Test wtyczki Java przebiegł pomyślnie.

Zainstalowana wersja wtyczki Java: 1,6,0,20

I jeszcze cytuje podpunkt:
"Funkcja nagrywania dźwięku (w szczególności w Trenerze wymowy i module przesyłania nagrań wypowiedzi) wspierana jest tylko na komputerach z systemem operacyjnym Windows. Na innych systemach operacyjnych (w szczególności Linux i Mac OS) jest możliwe uruchomienie tej funkcjonalności po dokonaniu odpowiedniej konfiguracji systemu, niemniej w chwili obecnej nie jesteśmy w stanie udzielać wsparcia technicznego użytkownikom tych systemów."
Szkoda, ze eTutor.pl (jesli wie) nie chce podzielic sie wiedza jak skonfigurowac system, by moc nagrywac swoje wypowiedzi pod innymi systemami.
M
marmisia

"Szkoda, ze eTutor.pl (jesli wie) nie chce podzielic sie wiedza jak skonfigurowac system, by moc nagrywac swoje wypowiedzi pod innymi systemami."
Wątpie że ktoś z etutor zna linuxa. Używam od paru lat ale nie zaglębiam sie, i używam OpenSuse z KDE, Gnome nie odpowiadało mi jakoś choć próbowałem. Spróbuj w Operze to też dobra przeglądarka
grzegi44

No w sumie to nie probowalem, ale wydaje mi sie, ze to nie o przegladarke chodzi :)
ale kto wie
sprawdze i napisze
Ale na razie to czekam na mecz Wisla Standard :)
M
marmisia

a co z Vistą? nie mogę odtworzyc Java...
wena
grzegi44 - Java nie jest programem do "otwierania" . Po instalacji działa w tle, "obsługuje" np. przeglądarki, bazy danych i inne programy napisane w Java - vor 13 Jahren