![]() | abmmichal |
F | Foxymf |
abmmichal - Foxymf- też tak nam. wszystko co napisałeś się u mnie się wydarzyło. Włącznie z demotywacją. Odrzucam ją, udaje się.
z powodu tych problemów zaproponowałem ten temat. - vor 3 Jahren geändert: vor 3 Jahren |
+2 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | abmmichal |
londynwarszawianka - Temat wymowy jest wazny i malo poruszany, w szkole na lekcjach j.angielskiego tego nie ucza, bo nie ma na to czasu.
Ostatnio przeczytalam w Internecie, ze wymowa razem z nauka mowienia to number 1, czyli wraz z nauka slownictwa nalezy jednoczesnie cwiczyc wymowe. Jaka kolejnosc nauki? Powtorka alfabetu, potem IPA, dalej cwiczenie samoglosek i spolglosek, slownictwo, cwiczenie mowienia, gramatyka, sluchanie, a na koncu cwiczenie pisania. Codziennie cos cwiczyc :) Najlepsza opcja? To nauka od przedszkola, gdzie dzieci ucza sie krotkich, angielskich piosenek i rymowanek, wtedy latwo wchodzi wymowa i melodia danego jezyka. - vor 3 Jahren geändert: vor 3 Jahren |
+2 |
![]() | abmmichal |
F | Foxymf |
![]() | abmmichal |
abmmichal - inaczej mówiąc potrzebujemy twardzej ustawy o języku polskim. mamy coś. próbujmy sięgnąć do ustaw francuskich. Coś można osiągnąć.
-
vor 3 Jahren
|
+1 |
F | Foxymf |
abmmichal - mnie denerwuje, gdy te "nowe zmiany", nie szanują dorobku kulturowego jakim jest każdy samoistny język.
To jest bardzo trudny temat - np. obecna feminizacja rzeczowników wyrządza, moim zdaniem duże szkody polszczyźnie; temat, trudny i szeroki. - vor 3 Jahren |
+1 |
przydałyby mi się materiały na temat czasownika GET
🟠 [Wątek eTutora] 💬 Prompty do 🤖 ChatGPT związane z nauką języków
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.