Lekcje są ciekawie skonstruowane ale mnie trochę ta forma nudzi, brakuje mi rywalizacji, dynamiki...sama nie wiem w tym momencie nie mogę się zmotywować żeby po przerwie wrócić do tej formy nauki.
Lekcje są ciekawie skonstruowane ale mnie trochę ta forma nudzi, brakuje mi rywalizacji, dynamiki...sama nie wiem w tym momencie nie mogę się zmotywować żeby po przerwie wrócić do tej formy nauki.
piotr.grela - Zero nauki gramatyki, odrobinka, Netflix lub czytnik ebooków np. Kindle dla rozrywki i na początku 5-10 minut dziennie nauki słówek na Etutorze ale codziennie aby wbić się w rutynę.
-
vor 2 Jahrengeändert: vor 2 Jahren
+3
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
Platforma jest rozbudowanym narzędziem z wieloma funkcjonalnościami. Wierzymy, że poznając ją lepiej, każdy znajdzie swój indywidualny sposób na naukę.
Zachęcam do zapoznania się z dodatkowymi funkcjami dostępnymi na platformie eTutor, które mam nadzieję pomogą w czerpaniu większej przyjemności z kursu:
+10
Z 5-10 minut proponuję w szybkim tempie przejść do ok 45 minut dziennie. Najlepiej się uczyć, jak już jest się przygotowanym do dłuższego wysiłku, od 1 do 2 godzin dziennie. I nie warto przekraczać tego czasu - można się szybko wypalić i zniechęcić. eTutot ma tak dużo różnych funkcji, że na pewno każdy coś znajdzie.
Na początek (świeżaki) - używamy buldożera, żeby wytyczyć główne szlaki nauki - do tego celu: przerobienie nowej lekcji. Potem czyścimy naukowe szlaki, udoskonalamy je i budujemy krawężniki, chodnik, asfalt - do tego służą powtórki. Potem za pomocą gier językowych budujemy przydrożne atrakcje, ławki itp - taką użyteczność zapewniają ciekawe gry typu krzyżówki, pamięć, wisielec, dyktowanie zdań itd.
Gdy występuje znużenie nauką, najlepiej zmniejszyć aktywność buldożera - nie robić wielu nowych lekcji. Czyszczenie szlaków i przydrożne atrakcje najlepiej utrzymać na stałym poziomie lub nawet na jakiś czas zmniejszyć - czyli powtórki constans lub trochę ich mniej, zaś więcej gier językowych.
W taki to sposób można się dużo nauczyć, w odpowiednim momencie włączać buldożer językowy i wytyczać nowe szlaki edukacyjne - potem je udoskonalać powtórkami i gierkami. Tak to sobie wykombinowałem.
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.