![]() | kate562 |
R | radmar2 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | DAD |
radmar2 - Poziom A1 na etutorze jest w ogóle specyficzny.
Ja np. nie wyobrażam sobie aby osoba całkiem zielona w j.angielskim zaczęła przygodę od etutora. Wg mnie potrzebne jest do tego choćby niewielkie wcześniejsze przygotowanie. - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
+1 |
radmar2 - [c.d.]
Być może etutor powinien pomyśleć o przygotowaniu choćby kilku lekcji poziomu "A0" dla całkiem zielonych. Bo prawda jest taka, że kontakt z dialogami na A1 dla osoby bez podstaw angielskiego musi być straszny i powodować przysłowiowy "opad szczęki". - vor 13 Jahren |
+1 |
DAD - NO cos w tym jest. Wg mnie tam rozne rzeczy się dziwnie przewijają.
W gramatyce w zdaniach z zaprzeczeniami są różne czasy, ktore poznajemy dopiero później, po kilkunastu innych lekcjach. W związku z czym, uczeń musi się nauczyć po prostu odpowiedzi na pamięć. No chyba że taka jest metodologia nauczania, tego to nie wiem :) - vor 13 Jahren |
+1 |
absolwentka - Macie rację. Sama tego nie odczułam, bo choć w pamięci niewiele zostało to jednak podstawy miałam (jakieś). Nie tak dawno z pewnym programem zabrałam się za czeski i tam mogłam odczuć szok. Niby podstawy typu imię itd., ale jak ktoś nigdy nie miał styczności to i to było trudne. Pozdrawiam;)
-
vor 13 Jahren
|
|
marzenaolejnik - Ja zaczęłam nauke języka angielskiego dopiero tutaj.Wcześniej nie mialam z tym językiem żadnej styczności.W szkole mialam niemiecki.I zgadzam się,że dla całkiem zielonych jak ja powiniem byc poziom A0.Taki nowicjusz jak ja gubi się od samego początku i zniechęca.Muszę się uczyć odpowiedzi na pamięc bo tak jak ktos tu wspomnial -wyjasnienie jest dopiero w póżniejszych lekcjach.
-
vor 13 Jahren
|
|
quantum137 - Dla nowicjuszy jest poziom A1 i jest to ustalone przez Radę Europy.
Wprowadzanie innych poziomów jest wysoce niewskazane jako że wprowadzają niepotrzebny zamęt i wprowadzają nowych użytkowników w maliny. http://pl.wikipedia.org/wiki/Poziom_bieg%C5%82o%C5%9Bci_j%C4%99zykowej - vor 13 Jahren |
|
M | Mesthinos |
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.