![]() | askawska |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
P | PlacGrunwaldzki |
askawska - Czy częstsza? W google wyskakuje prawie 10 razy mniej wyników dla ON niż dla IN.
-
vor 13 Jahren
|
+4 |
PlacGrunwaldzki - Wyniki Google'a nie są wiarygodne. Nie nadają się do wyciągania tego typu wniosków.
-
vor 13 Jahren
|
+1 |
askawska - Wiem :)
Moje pytanie było żartobliwe i miało sprowokować Cię do podania źródła, na którym opierasz swoje statystyki. Może na liczbie ludności USA i UK. :) Kilka dobrych i wiarygodnych słowników nie podało formy ON (stąd moje wątpliwości), dopiero któryś z kolei o tym wspomniał, co dopisałam na końcu mojej odpowiedzi. :) - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
+2 |
PlacGrunwaldzki - Jeżeli jakaś forma jest amerykańska, to jest częstsza. Około 75% treści dostępnych po angielsku to treści amerykańskie (to jest wartość przybliżona, nie pytaj mnie o statystyki). Słowniki mają lekkie skrzywienie brytyjskie, bo akurat głównie w UK się kręci ten cały dydaktyczny biznes.
-
vor 13 Jahren
|
|
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.