L | Leadership22 |
S | Sebi |
Leadership22 - Dzięki. Zobaczymy też jak się ustosunkuje do tego moderator etutor.pl.
-
vor einer Jahr
|
+1 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
T | TomekK7 |
Leadership22 - Z powyższej dyskusji na www.proz.com nie wiele wynika, żeby nie powiedzieć, że nic. Sorel pisze, że: "Niestety, nie da się po prostu powiedzieć "wynagrodzenia", bo są to dwie osobne pozycje w rachunku wyników." Nie pisze jednak jakie. Nie wiem dlaczego tak jest. Wynagrodzenia powinny być ujęte w pozycji "Koszty stałe" w rubryce "wynagrodzenia", mówimy tu o Rachunku Wyników czyli Rachunku Zysków i Strat.
-
vor einer Jahr
|
+1 |
Leadership22 - Luiza Jude pisze natomiast o "umowie o pracę" (czyli płaci się stałą kwotę wynagrodzenia niezależnie od tego ile w miesiącu przypada dni pracujących i o "umowie zlecenie" czyli płaci się za faktycznie przepracowane godziny w danym miesiącu ( np. w grudniu mniej bo wypadają święta czyli pracuje się mniej godzin czyli i pensja jest mniejsza) ale jaki to ma związek z nazwą wpłaty, wynagrodzenia? Tego nie wiem.
-
vor einer Jahr
|
|
Leadership22 - Ja jednak pozostaje przy tym, że salary to jest wynagrodzenie miesięczne a wage to tygodniówka. Rozważę tłumaczenie jako dniówka czy wynagrodzenie godzinowe. Natomiast to be paid on commission- wynagrodzenie prowizyjne, często płacone na umowie zlecenie. Terminów mnie uczono łącznie wykazując różnice między nimi, więc zostaje przy tym.
-
vor einer Jahr
|
|
darkobo - @Leadership22 - weź pod uwagę, że np. w Irlandii (sądzę, ze podobnie w UK) wynagrodzenie jeśli nie stawką godzinową, to określane jest w skali rocznej - i to jest właśnie salary. Kwestia częstotliwości płacenia, to inna sprawa, może być płatne miesięcznie, ale tez co 2 tygodnie. Za to wage to chyba właśnie najczęściej określane jest stawką godzinową. Może być wypłacane jako dniówka, może jako tygodniówka, nie wiem czy może być wpłacane rzadziej.
-
vor einer Jahr
|
+2 |
Leadership22 - W większości ogłoszeń o pracę w WB wynagrodzenie - chyba salary podawane jest co prawda w skali roku ale wypłacane jest co miesiąc również jako salary. Darkobo ty jesteś na miejscu więc wiesz najlepiej, więc biorę to pod uwagę.
-
vor einer Jahr
geändert: vor einer Jahr
|
+2 |
darkobo - Już nie jestem, ale byłem (w Irlandii). Miałem wyagrodzenie podane w stawce rocznej, wypłacane co dwa tygodnie.
-
vor einer Jahr
|
+3 |
![]() | Majon115 |
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.