geändert: vor 9 MonatenLetzte Aktivität: vor 9 Monaten
Cześć. Jestem tutaj nowa. Nie do końca rozumiem jak mam optymalnie korzystać z powtórek specjalnych. Utworzyłam sobie bazę ze słówkami dla mnie trudnymi, które dodaje w trakcie przerabiania lekcji. Proszę wytłumaczcie mi dokładnie jak działają powtórki specjalne, na jakiej zasadzie dodawane są tam słówka do kolejnych cykli, jak dużą baze słówek zrobić , żeby móc się optymalnie uczyć 🙂
Cześć. Jestem tutaj nowa. Nie do końca rozumiem jak mam optymalnie korzystać z powtórek specjalnych. Utworzyłam sobie bazę ze słówkami dla mnie trudnymi, które dodaje w trakcie przerabiania lekcji. Proszę wytłumaczcie mi dokładnie jak działają powtórki specjalne, na jakiej zasadzie dodawane są tam słówka do kolejnych cykli, jak dużą baze słówek zrobić , żeby móc się optymalnie uczyć 🙂
?
Gość
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
Do własnej listy słówek można wpisywać hasła samodzielnie lub dodawać je ze słownika. Własnej liście słówek warto nadać charakterystyczną nazwę, aby później łatwiej ją było znaleźć tworząc zestaw. Będąc w danej liście, jej nazwę można zmodyfikować w zakładce ustawieniach.
Mając przygotowaną własną listę, przechodzimy do Powtórek specjalnych (https://www.etutor.pl/special-repetitions), klikamy przycisk 'Nowy zestaw list słówek'. Następnie w pierwszym wierszu podajemy nazwę zestawu, a w drugim wpisujemy nazwę własnej listy słówek i klikamy 'zapisz'.
A gotowy zestaw list słówek można powtarzać wiele razy na kilka sposobów na przykład: tłumaczenie na angielski, tłumaczenie z angielskiego, ćwiczenia z obrazkami - nauka ze słuchu, ćwiczenia z obrazkami - dobieranie podpisów.
70 Antworten, die letzte vor 4 MonatenAntowort von eTutor
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.