![]() | esterka |
P | p-o-l-a |
p-o-l-a - Zawsze się z Tobę porównywałam i w lekcjach deptałam Ci po piętach :) Teraz już nie sprawdzę gdzie jesteś- z zazdrości :) Ja mam teraz taki nawał pracy, że angielski musiałam ograniczyć do minimum i strasznie cierpię z tego powodu.
-
vor 13 Jahren
|
+3 |
esterka - Wstaję o 5 rano, żeby zrobić powtórki, w zasadzie większą część. Wieczór to nie moja pora aktywności. W dzień nie bardzo mam czas (praca zawodowa + działka 1500 m). Lubię się uczyć, ale powoli zaczynam się czuć jak etutorowy głupek. Poważnie.
Dzięki za wpis :) - vor 13 Jahren |
+2 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | jerzy_pozoga |
jerzy_pozoga - Cork University,
https://www.google.com/search?source=ig&hl=en&rlz=1G1TSEH_ENPL436&=&q=cork+university&oq=cork+university&aq=f&aqi=&aql=&gs_l=igoogle.3...952.9628.0.10313.15.2.0.0.0.0.86.169.2.2.0...0.0.AT6VCGArOEE ------------------------------------------------------ Naszym polskim, wielkim światem są również Targi w Poznaniu, sprawdź tam TWÓJ English, http://www.mtp.pl/all/pl/Targi/targi_w_polsce/kalendarium_targow_w_polsce/najblizsze_targi/ A podróże kształcą ! In English. Pozdrawiam. - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
+2 |
![]() | Bilberry |
![]() | piter_c |
![]() | absolwentka |
![]() | zorija |
esterka - Twoja rada jest kapitalna! Że też nie wpadłam na ten pomysł - próbowałam podcasty podczas jazdy do pracy, jednak stawałam się niebezpiecznym kierowcą. Bardzo lubię listen-to-english. Tych drugich podcastów nie znam. Serdecznie dziękuję i pozdrawiam :)
-
vor 13 Jahren
|
+2 |
ciasteczka - Popieram pomysł Zoriji.Ja również słucham podcastów podczas prac w ogródku czy w domu np. gdy prasuję.Ostatnio nawet nie mam czasu na powtórki,naukę,ale zawsze mam przy sobie mp4 z podcastami.Gdyby nie to małe urządzenie czasami nie miałabym w ogóle kontaktu z angielskim. Niestety przez to,że wpadłam w pułapkę obowiązków,których wzięłam na siebie więcej niż potrafię udźwignąć - uczę się nie systematycznie,ale staram się każdą chwilę dobrze wykorzystać.
-
vor 13 Jahren
|
+1 |
ciasteczka - Piszesz,że wieczorami nie masz siły na naukę-myślę,że wiele osób ma podobnie. To dobrze,że poznałaś swój organizm i swoje możliwości.Staraj się dopasować styl nauki do swoich możliwości i nie przesadzać np. z powtórkami.Przez takie obciążenie stracisz wiarę w sens nauki, a przede wszystkim radość z niej.
-
vor 13 Jahren
|
+1 |
ciasteczka - Spróbuj znaleźć coś w angielskim co Ci najbardziej sprawia przyjemność i w ciężkich momentach robić tylko to co lubisz np. słuchać muzyki lub oglądać ulubione filmy w wersji oryginalnej. Trzymam za Ciebie kciuki i na prawdę podziwiam zapał i zaangażowanie!Jestem z Tobą:)
-
vor 13 Jahren
|
+1 |
![]() | esterka |
mjosek - Po prostu nie poddawaj się i nie zrażaj się :) i ja znam takie uczucie kiedy przychodzi taki dzień po co to wszystko uczę i wysilam j.angielski.Moja rada po prostu zrób przerwę na kilka dni i a potem wróć do nauki z wielkim zapałem :).
Good luck! - vor 13 Jahren |
+3 |
Wiesia55 - hej :) czasem częściej, niż rzadko zadaję sobie pytanie o sens tego, co robię, myślę, w co jestem zaangażowana sercem, bo bez niego to nijak:) Jeśli chodzi o język angielski, to raczej fanaberia, niż przymus. Podchodzę do nauki tutaj zdystansowana - nie muszę być najlepsza, nie za bardzo interesuje mnie zdanie nauczycieli. Jestem jaka jestem, a że jestem Polką, to angielski potrzebny tylko do rozumienia słów, które ktoś do nas mówi, bo nie zechciał się nauczyć języka polskiego. Przecież nie musi :) ja też nie muszę, ale fajnie jest rozumieć, co anglojęzyczni mówią o nas, kiedy wydaje im się, że nie rozumiemy ;) Pozdrawiam.
-
vor 13 Jahren
|
+2 |
![]() | dptasz |
grupa eTutor Polska zaprasza do nauki na freerice.com- wątek mobilizacyjny
Jak wam idzie nauka? Wątek motywacyjny ;)
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.
Nie posiadałabym się ze szczęścia, gdybym potrafiła mówić "po etutorowemu" :) - vor 13 Jahren
- vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren
http://www.youtube.com/watch?v=q36aI0s9hjg&feature=fvwrel - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren