![]() | bird |
![]() | quantum137 |
bird - Dzięki. Zapis fonetyczny skopiowałam (z OALD, bo w Diki jest gif) i wygląda na to, że ":" ukryło się pod "n" (przyjrzyj się).
-
vor 13 Jahren
|
+2 |
quantum137 - No tak, miałem ten sam problem ale jak wstawisz spację za ":" to powinno pokazać normalnie.Sorki 20 godzin w pracy byłem i jestem padnięty, nie wiem co piszę...!
Oczywiście miało być za ":" nie "a" - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
+3 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | bird |
![]() | quantum137 |
bird - A czy mógłbyś podać jeszcze inne przykłady błędnie czytanych słów? To mówisz, że jest tego całe bogactwo? A ja sądziłam, że uczę się poprawnej wymowy.
PS. Chciałeś napisać "ensconCe". - vor 13 Jahren |
|
quantum137 - hehe oczywiście, że ma być ensconce grrrrr;) taaa i ja piszę o błędach, wybacz mi też braki ogonków.
Malwino musiałbym tego poszukać mam to gdzieś w notatkach, które sobie robię podczas nauki. Szkopuł w tym, że mam to nieposortowane, z racji braku czasu jakoś nie mogę się za to zabrać. Na pewno to jednak uczynię i podeślę listę na mail. Sporo zostało natomiast poprawionych przez tutora po moich sugestiach, części jeszcze nie zgłaszałem. - vor 13 Jahren |
+1 |
bird - Co do zgłaszanych błędów to z mojej strony większość dotyczy pisowni, gdyż wymowy dopiero się uczę. Z błędnych nagrań wychwytuję głównie kwestie związane z przedimkami i zaimkami. Tutaj jednak rozchodzi się nie o pomyłki (typu "his" zamiast "her" czy "manager" zamiast "management"), ale o niepoprawnie wymawiane słownictwo. Sprawdziłam w OALD i faktycznie wymowa "ermine" i "madrigal" różni się (zgłosiłeś i nie poprawili?). Dzięki.
PS. Droga administracjo: coś więcej o lektorach proszę. - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
|
quantum137 - Rozumiem.
Słówek, które posiadają tylko błędną wymowę jest stosunkowo niewiele w porównaniu do tych co mają błędna/niezgodną wymowę i transkrypcję. Nie zmienia to faktu, że w słowniku nie powinno być takich błędów w ogóle. Wystarczy po prostu by dwie osoby znające się na rzeczy to sprawdzały. - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
+2 |
quantum137 - Nie może być tak, by uczniowie wysyłali tak często tak wiele błędów i to pochodzących z lekcji.Już to kiedyś tutorowi napisałem, by nauczycielki przerobiły najzwyczajniej w świecie ten kurs, chyba nie mają jednak chęci.
Diki to inna kwestia - jest to olbrzymi słownik kieszonkowy, któremu brakuje wielu dodatkowych i cennych! informacji. - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
+2 |
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.