P | Pixem |
![]() | quantum137 |
jerzy_pozoga - Quantumie137- TO ciekawe co napisałeś ! Nigdy nie miałem dość czasu aby analizować te dwie odmiany. Mam w humorze wypowiedź znanego Billa Cosby-ego o tym "jak mówią Amerykanie".
-
vor 13 Jahren
geändert: vor 13 Jahren
|
+2 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
P | Pixem |
jerzy_pozoga - Hi Pixem-wypowiedź quantuma137 jest warta do zapamiętania. Ja już miałem kłopoty w mowie za granicą. Lubię słuchać tych którzy uczyli się na Uniwersytecie.
Pozdrawiam. - vor 13 Jahren |
|
R | radmar2 |
![]() | jerzy_pozoga |
![]() | Bilberry |
quantum137 - Tylko, że spora część hindusów ma angielski jako pomocniczy język (Indie), są więc w tym świetle raczej nativami, choć nie do końca.
Za obcokrajowców tez raczej ich trudno uznać bo jest to jeden z ich głównych języków i posługują się nim w swoim kraju. Zgodzę się co do jednej kwestii, jest to ich odmiana angielskiego i czasami doprawdy ciężko się z nimi rozmawia a styczność mam z naprawdę sporą grupą. - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
|
jerzy_pozoga - Witajcie- i ja coś przykleję.
Bilberry napisał "zawiera wiele amerykanizmów"- być może ale mam powody do opozycji z powodu niefortunnego listu do Ameryki jaki mi podyktował dobry Hindus w English grammar. Otóż miałem na uwadze wymianę korespondencji w ramach nauki angielskiego, tekst był bardzo uprzejmy jak masło maślane. Odpowiedź była dla mnie taka- m.w. "u nas tak się nie pisze, tekst mało zrozumiały jakby ktoś pisał ze wsi !?!" Pozdrawiam- jkp - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
|
Bilberry - @quantum137, to prawda angielski jest dla hindusów jednym z urzędowych języków, ale gdy hindus dalej jest imigrantem w UK, bo przecież Indie nie są już częścią Zjednoczonego Królestwa
@jerzy_pozoga hinduski angielski jest "poprawniejszy", bo Anglik albo Amerykanin wymawiając słowo internet, połknie sporo literek, hindus wymówi wszystkie - vor 13 Jahren |
+1 |
quantum137 - Masz rację Bilberry, trzeba to jednak usłyszeć na własne uszy i tyle:)
Co do drugiej części o poprawniejszym języku to się zgodzić z tym nie mogę. Pozdro! - vor 13 Jahren |
|
Zmiana odnośnika do funkcji "Trudne słówka"
Pytanie dotyczy ćwiczenia B2-18 tzn. who vs whom
Jak wam idzie nauka? Wątek motywacyjny ;)
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.