ANMELDEN

czy warto? jeszcze raz o powtórkach

geändert: vor 4 TagenLetzte Aktivität: gestern
Powtórki haseł połączonych ze słownikiem Diki to niezwykle ważny element w nauce języka.
Sposób nauki użycie powtórek; zmienia się, czy powinien się zmieniać w zależności od okresu nauki, celu nauki itd.

Jaka powinna być wielkość mego logu powtórkowego (1)?

Jak opisywać powtórki w moim logu powtórkowym (2)?

Czy usuwać zapisane hasła, by mój system poprawkowy nie powiększał się nadmiernie?

Jak często powtarzać system lekcji?
Przykład -
Rok 0, przykładowo rozpoczynałem poziom A1;; kiedy, czy, w jakiej formie mam wracać do powtórek lekcji z tego poziomu? Po roku, po dwu, czy po pięciu latach?

Wiele jest ważnych pytań!
abmmichal

Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.

Antworten: 2

Moja teza - nigdy powtórek nie jest za wiele.

Obecnie, w trybie powtórkowym, przerabiam wszystkie poziomy eTutor English. ( nie powtarzam tylko segmentu Dirty English).

1. Każdą lekcję powtarzam co najmniej dwa razy. Dodatkowo powtarzam - wybrane ćwiczenia ( wymowa, ortografia, gramatyka ). Warto tak działać. Jeśli nie ma żadnych problemów, to dwie powtórki nie pochłaniają więcej niż 16- 18 minut. Osiągam automatyzm w wymowie, ortografii i znaczeniach, czytaniu na głos.

Jeśli powtórki są wykonywane po 2 lub 3 latach, to pojawią się zapomnienia. Niemniej jednak, po kilku powrotach, powracać do gruntownych powtórek nie będzie trzeba.
abmmichal
vor 4 Tagengeändert: gestern

Ćwiczenie powtórek, to sposób na przetrwanie kryzysów w nauce języka.

Ten element jest bardzo ważny, jeśli uczymy się systematycznie, to taka nauka jest dla nas bardzo potrzebna. Postaram się to zagadnienie przedstawić na przykładzie, ale to w następnym poście.
abmmichal

Ähnliche Threads