![]() | piter_c |
R | radmar2 |
jerzy_pozoga - Dwa miesiące ? To zależy od wieku. Ja, w wieku 6 lat pamiętałem co, kiedy i o czym była mowa w ciągu 1 roku (tamtego roku).Dzisiaj potrafię jeszcze opisać wydarzenia ze starych rodzinnych fotografii.
Dzisiaj w natłoku wydarzeń zapominam zamknąć drzwi na klucz, wyłączyć żelazko lub czego ostatnio uczyłem się w English grammar. Dlatego TU jestem z wami. Pozdrawiam- jkp - vor 13 Jahren |
+2 |
jerzy_pozoga - Sorayyu- Julian w końcowej mowie zaprasza Ciebie na swoją stronę do nauki,
http://www.doing-english.net/ W skrócie- 1)listening first 2)pronunciation-speaking practice 3)conversation practice W podsumowaniu- zaleca dokładne opanowanie danego r-u przed przejściem do drugiego. Powtarzaj dokładnie wg. CD z pełnym dynamiki Twoim głosem. Pozdrawiam- jkp (ps. Pani Hanka Bielicka powtarzała monolog 150x zanim wyszła na scenę.) (ps. jeżeli coś tam w tłumaczeniu nie pasuje, to proszę mnie poprawić) - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
+2 |
absolwentka - Ciekawe. Spróbuje. Nie mam nic do stracenia. Jak do dej pory to najpierw tłumaczyłam rozdział, a następnie słuchałam, a jeśli dobrze zrozumiałam filmik to powinnam dołożyć jeszcze czytanie z lektorem + tekst, a następnie już bez tekstu.
-
vor 13 Jahren
|
+1 |
jerzy_pozoga - TAK absolwentko- dobrze zrozumialaś. Julian mówił również aby nauczyć się dobrze wsłuchać i poprawnie wymawiać z dużą umiejętnością posługiwania się językiem i szczękami (po angielsku !). :D))
-
vor 13 Jahren
|
+2 |
jerzy_pozoga - sorayyu- "intuicyjnie" mam przeczucie iż moglibyśmy pogadać na ten temat, jeżeli mąż pozwoli :D))
-
vor 13 Jahren
|
+1 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | esterka |
jerzy_pozoga - "korepetycje, hm...? "- ano, nie ma sprawy, zapraszam serdecznie !
Kawa, herbata, ciacho....zawsze się znajdzie. Serdecznie pozdrawiam- jkp - vor 13 Jahren |
|
esterka - Ooo! Zamierzasz mi udzielać lekcji? Z ciachem? :)
Aż mi żal, że zapisałam się na zwykły kurs bez ciacha ;) - vor 13 Jahren |
|
jerzy_pozoga - Hej esterko, a na moim kursie BrEn potańcówkę organizuję wieczorem, zapraszam,
http://www.youtube.com/watch?v=hmGQ5SlazJA&feature=related Będzie mi miło z esterką w towarzystwie. Pozdrawiam- jkp - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
|
esterka - Ludzie uwielbiają uczyć się języka z piosenek, filmów i reklam. Nawet kiedyś znalazłam taki kurs internetowy. Ale żeby się uczyć na potańcówce? Tego jeszcze nie było. Jesteś pierwszy, opatentuj, załóż firmę.
Tymczasem pokujemy sobie słówka na eTutorku ;) - vor 13 Jahren |
|
jerzy_pozoga - Esterko -zgadzam się ! Bądź mi pomocna w zamiarach.
A potem już będziemy mogli KUĆ słówka na wiele sposobów, we wzajemnej satysfacji z osiagniętych celów jakim jest English language. O nic się nie martw, damy sobie radę. http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=zrK5u5W8afc Dzięki eTutorkowi. Pozdrawiam- jkp - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
|
R | radmar2 |
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.