![]() | piter_c |
![]() | jerzy_pozoga |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | jerzy_pozoga |
jerzy_pozoga - Wyszukałem bridezilla,
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=bridezilla - vor 13 Jahren |
+1 |
![]() | piter_c |
quantum137 - Jakie elektroniczne słowniki techniczne możesz poradzić?
Chodzi mi głównie o trafne tłumaczenia z poniższych dziedzin: fizyka/chemia/matematyka/astronomia Korzystałem z translatica ale się zawiodłem. - vor 13 Jahren |
+2 |
piter_c - Niestety elektronicznych słowników/tłumaczy nie używałem, choć jeżeli chodzi o dziedziny, które wymieniasz wydaje się możliwe stworzenie dobrego translatora.
Jeżeli chodzi o upewnianie się co do użytej terminologii czasem mi pomagał ten słownik: http://www.amazon.com/Dictionary-Science-Oxford-Paperback-Reference/dp/019956146X/ref=dp_ob_title_bk Jak widać na dole strony Oksford wydawał też bardziej specjalistyczne słowniki. Nie polecam specjalistycznych słowników PWN. Brakuje w nich wielu ważnych terminów. - vor 13 Jahren |
+2 |
quantum137 - Dziękuję, jutro obczaję co to za wynalazek:)
Co do pwn to się zgodzę, sam mam ten z 2007 i jest bardzo obszerny ale co do technicznych terminów to lipa straszna:/ Do usłyszenia i pozdrawiam! - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
+2 |
jerzy_pozoga - Hi piter_c- dzięki za linka do amazon.com, sporo tego, jeszcze tam nic nie kupowałem, rozejrzę się z ciekawości, poszukuję bogaty sł. techniczny z elektroniki.
Ja, w Polsce nabyłem kilka lat temu Słownik Techn.2007 na CD z WNT i Lexland TL+7, http://www.lexland.pl DOBRY, bogaty na 412.000 haseł. Dzisiaj wymaga aktualizacji. Zapytam się o aktualizację. - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
|
quantum137 - Z amazonem jeszcze nigdy nie miałem problemów, tego z .com nie znam, korzystam z co.uk.
Jerzy nie rozsiewaj takich informacji jeśli nie są poparte Twoimi doświadczeniami! Ewentualne tysiące negatywnych opinii (z miliona) mogą coś znaczyć, nie jedna. Amazon to konkurencja dla innych sklepów i wcale sie nie dziwię, że takie informacje są w sieci. Wystarczy zacząć myśleć, sory ale ze wszystkich sklepów online z jakich korzystałem amazon.co.uk jest najbardziej wiarygodny. Jeszcze mi się nie zdarzyło by nie odpisali mi na mail z pytaniem, wszystkie przesyłki w nienagannym stanie. - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
+2 |
quantum137 - PS. radzę też dokładnie przeczytać to co jest napisane w linku który podałeś.
Nie wiem ale mam wrażenie od dłuższego czasu, że szukasz jakiegoś rodzaju poklasku czy rozgłosu, ale trybów działania systemu z jakiego korzystasz nie rozumiem... - vor 13 Jahren |
+2 |
jerzy_pozoga - Hi quantum137-Rafale dzięki za dobrą i rzeczową informację. Przyznaję się do błędów.
"tryb działania systemu ...."- a tego to ja również nie rozumiem !? O co biega? Dzięki za poradę ale jeszcze nie wiem jak to się kupuje w amazon.co.uk. Obawiam się o straty finansowe. ----------------- Link za który mnie skrytykowałeś- usunąłem. - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
+1 |
quantum137 - Nie odbierz mnie źle ale często mam wrażenie, że zamiast pisać na temat skupiasz sie na czymś zupełnie innym. Każdy jakiś off-top od czasu do czasu napisze ale Tobie sie to zdarza nader często. Takie jest moje zdanie, nie oznacza to wcale że inni tez tak to odbierają.
Jeśli obawiasz się o straty finansowe to zanim skorzystasz z jakiegoś sklepu wejdź w porównywarkę i zapoznaj się z (wieloma) opiniami innych. PS. Linka nie musiałeś usuwać... ale spoko;) Powodzenia i pozdrawiam! - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
+2 |
jerzy_pozoga - Hi Rafale- dzięki. Ja, podziwiam Ciebie za bystrość uwagi ale i za znajomość surfowania w internecie. W zakupie książki lub CD istotna jest dla mnie przydatność i rzeczowość. Przed zakupem za granicą nie mam szansy popatrzeć co w środku jest.
Mogę jedynie polegać na opisie wg relacji znajomego RAFAŁA, z GB. Dzięki i pozdrawiam- jkp - vor 13 Jahren |
|
quantum137 - > Przed zakupem za granicą nie mam szansy popatrzeć co w środku jest.
oj chyba jeszcze amazonu nie odwiedziłeś...:) Pierwszy przykład z brzegu (opcja "look inside!" - obecna przy części książek): http://www.amazon.co.uk/English-Grammar-Use-Answers-ROM/dp/0521537622/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1345513718&sr=1-1#reader_0521537622 - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
+2 |
jerzy_pozoga - RAFALE- dzięki, już zapisałem się ! "Look inside"-dobre.
A co ciekawe - mają TAM jeszcze CD z WXP-He +SP3, OEM. Super Supermarket. Pozdrawiam- jkp - vor 13 Jahren |
+1 |
quantum137 - Nie ma za co, udanych połowów;)
PS. > WXP-He +SP3, OEM Chodzi o Windowsa XP z service packiem? - vor 13 Jahren |
+1 |
jerzy_pozoga - TAK, oczywiście. Jeden z moich komp. ma 7 lat i jest dobry. Niedawno byłem w Media Markt we Wrocławiu a tam zakpili sobie. Po co mi stary Komp ? Ja mam dobry stary komp. na zapas. Nowy dwu-letni z W7-HE -64,PL- nie pasuje do mojej drukarki z tamtych lat (2005-2010). Codziennie używam dobrego, nowego ale zacina się (w programie łączności) przy drukowaniu.
-jkp - vor 13 Jahren geändert: vor 13 Jahren |
+1 |
quantum137 - Spoko, dobry komp nie jest zły a brak sterowników faktycznie zmusza do trzymania się jakiejś specyficznej wersji.
-
vor 13 Jahren
|
+1 |
Jak wpisać słowo po jego wysłuchaniu, ale bez dodawania do powtórek ?
pyt. do nagrania :"I'm going to be an online teacher'
chcę się uczyc angielskiego od podstaw z przetłumaczeniem co dany wyraz oznacza
czy macie może jakiś skuteczny system na usuwanie powtórek?
Słowotok w języku niemieckim – zapraszamy do gry
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.