![]() | futbolowa |
![]() | zorija |
futbolowa - Dziękuję za opinię. Mam u siebie sporo materiałów do nauki języków - wszystkie programy z Profesorem Henry'm [Intensywny, Słówka, Konwersacje etc]. Mam Edgardową gramatykę, dwa pudła fiszek, jakieś materiały w formie mp3. Ale rodzice nie potrafią się określić z czego wygodnie będzie się uczyć, bo 'się nie znają' ;) Tata tylko pamięta, że w materiałach ESKK dawali czerwoną wkładkę, która zasłaniała prawidłowe odpowiedzi w lekcjach i było to świetne ;) I tyle.
Wspólne wyjście gdziekolwiek raczej nie wchodzi w grę - technicznie prawie niemożliwe. Chyba że Empik w weekend, a tam wybór nie jest jakiś szalony, a i ceny powalają. - vor 13 Jahren |
+1 |
Jokasta - Też uczyłam się na materiałach z ESKK...ale to było daaawno temu, a wkładka o której wspominasz to był super pomysł :)
-
vor 13 Jahren
|
+2 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | zorija |
futbolowa - Myślę, że usunięcie linku nie było konieczne :)
W każdym razie dziękuję za chęć pomocy i czekam na kolejne głosy w dyskusji. - vor 13 Jahren |
|
![]() | esterka |
futbolowa - Dziękuję za ciekawą i budującą wypowiedź!
U rodziców widzę właśnie problem z motywacją. Mama bardziej potrzebuje języka, ale trudniej jej się zmobilizować. Dla taty to kaprys, a jednak przychodzi mu to dużo łatwiej. Nie chciałabym im podsuwać jakiegoś kursu 'dla seniorów', bo wydaje mi się, że to jeszcze nie ten czas. Z kolei na stacjonarny nie ma pieniędzy i czasu, celowałabym jednak w jakieś materiały domowe. Skoro lepiej skupić się na słownictwie, to może jakiś program typowy do słówek? Muszę spróbować z każdą metodą - sądzę, że po prostu co człowiek, to metoda, niezależnie od wieku :) - vor 13 Jahren |
|
esterka - Same słówka na początku pomagają (pół roku uczyłam się jednocześnie na eT, i słownictwie.pl, również płatnym). Szkopuł w tym, że w żaden sposób tych słówek nie potrafiłam użyć! Od gramatyki zupełnie uciec się nie da - po prostu nie należy z nią przesadzać. Moim zdaniem lepszy od programu z samymi słówkami, byłby jakiś ogólny kurs.
-
vor 13 Jahren
|
+1 |
futbolowa - Tu masz rację - ani sama gramatyka nic nie da, ani same słówka. Myślę, że najlepiej uczyć się całych zwrotów - łatwiej wchodzą do głowy, a i o wyłapanie kontekstów nietrudno.
-
vor 13 Jahren
|
+1 |
L | luke19l |
Jokasta - Masz rację...to już kiedyś było. https://www.etutor.pl/pytania-jezykowe/pytanie/50626-jak_najlatwiej_nauczyc_sie_slowek.html
-
vor 13 Jahren
geändert: vor 13 Jahren
|
+2 |
tamarind17 - bieganie to wspaniała sprawa, też odmieniło moje życie. Polecam każdemu słuchać podcastów podczas joggingu :)
ps. zawsze te 30min można znaleźć na chwile dla siebie - vor 13 Jahren |
|
![]() | JacekAng |
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.