P | PaulinciaS |
![]() | DAD |
PaulinciaS - Czyli jeśli przerabiam poszczególne lekcję to wszystkie występujące tam słówka mam dodawać do powtórek???
Dobrze zrozumiałam?? - vor 12 Jahren |
|
Kardamon - Ja dodaję do powtórek tylko te, które pragnę zapamiętać, poza tym niektóre już słówka znam - tak czy inaczej, wybór wyłącznie zależy od Ciebie i od Twoich potrzeb pod tym względem.
-
vor 12 Jahren
|
|
Gość - Możesz dodać słówko do powtórek za pomocą spacji, tak jak napisał DAD, lub zdecydować, że nie chcesz go dodawać do powtórek wciskając jedynkę, tak jak wspomniała Futbolowa. W obu przypadkach słówko zostanie zaliczone w statystykach jako przejrzane (zaliczy Ci procenty). Chociaż zawsze lepiej powtórzyć to co wydaje nam się, że umiemy, niż opuścić to, z czym możemy mieć w przyszłości problemy.
-
vor 12 Jahren
geändert: vor 12 Jahren
|
|
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | futbolowa |
DAD - Ja uważam że lepiej zostawić :)
Jak mi się znane słówko pojawi raz na rok lub raz na dwa lata, to się zwoje mózgowe nie przegrzeją :p - vor 12 Jahren |
+3 |
futbolowa - Ale bez przesady ;) 'Love' czy 'I am' raczej nigdy z głowy nie wylecą ;)
-
vor 12 Jahren
|
+2 |
ankus7 - Dla kogoś kto rozpoczyna naukę, nawet proste słówka mogą być problematyczne.
Różne opcje przy poznawaniu nowych słówek są możliwe. Dla każdego coś dobrego.. - vor 12 Jahren |
|
futbolowa - Dlatego napisałam o "bardzo dobrze znanych słówkach" - to już od człowieka zależy czy chce je jeszcze powtarzać czy już tego nie potrzebuje.
-
vor 12 Jahren
|
|
DAD - @futbolowa
Tak na oko... w nagraniach 75% początkowych czytanek ze słowem love, jest czytane źle. Proste słowo love, to nie tylko pisownia, ale i wymowa ;) - vor 12 Jahren |
+1 |
Nowy wygląd tematów lekcji jest już coraz bliżej :-)
Sugestie dotyczące proponowanych zmian w aplikacji.
Odświeżenie poziomu A1 kursu eTutor angielski
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.