![]() | drumstick |
![]() | quantum137 |
drumstick - To ciekwe, szczególnie for, since. Np. czy można powiedzieć:
I didn't practice my English for ten years zamiast I havent practiced my English for ten years. - vor 12 Jahren |
|
mfurmanek - I didn't practice my English for ten years - Nie ćwiczyłem mojego angielskiego przez 10 lat. ( kiedyś w przeszłości, ale teraz mogę ćwiczyć angielski)
I havent practiced my English for ten years. - Nie ćwiczę swojego angielskiego od 10 lat ( nie ćwiczę od 10 lat do teraz ). - vor 12 Jahren |
|
quantum137 - Użycie past Simple po prostu implikuje zamkniętą przeszłość, Present Perfect coś kiedyś rozpoczęte i mające związek z teraźniejszością.
Zdania jakie podajesz nie są więc w pełni równoważne: > I didn't practice my English for ten years > I havent practiced my English for ten years. pozdro:) - vor 12 Jahren geändert: vor 12 Jahren |
+3 |
drumstick - Dzięki za jak zawsze rzeczowe odpowiedzi! Już Wigilia się zaraz zacznie. Wszelkiej pomyślnosci!
-
vor 12 Jahren
|
|
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.