ANMELDEN

Ilość powrótek rośnie rośnie i rośnie

vor 12 JahrenLetzte Aktivität: vor 2 Jahren
Kiedyś kilka razy rozkładałam powtórki, bo zebrało się ich dość spora liczba. Ostatnio też. Jednak staram się je robić po tym na bierząco. Na początku było to 150, 200 i z dnia na dzień ta liczba się zwiększa ( gdy spojrzę w kalendarz). Przed zrobieniem dzisiejszych 300 miałam na jutro 300 a po zrobieniu ich mam 450. i na następne dni też. Jak zablokować ten ten schemat? Bo musiałabym specjalnie wciskać wszystko na 4 żeby ta liczba mi nie rosła.

Miał ktoś kiedyś taki problem?
Rozumiem 100-200 powtórek jest do zrobienia, ale jak już myślę o prawie 500 to mi się niedobrze robi..
Haku92

Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.

Antworten: 7

Powtórki raczej powinny Ci spadać. Dokładasz nowe elementy?
DAD
Haku92 - nie nie dokładam właśnie od kilku dni - vor 12 Jahren
DAD - W takim razie oznacza to że masz wiele błędnych odpowiedzi, tak jak sugerują to inni.

Spokojnie, ustabilizuje się :)
- vor 12 Jahren

te ocenione na 1 lub 2 przeskakuja zazwyczaj na nastepny dzien... dlatego ich liczba rosnie. nie martw sie, z czasem bedziesz zapamietywac slowka lepiej i wtedy beda one przeskakiwac na dalsze dni. moja rada, nie zwracaj narazie uwagi na kalendarz powtorek tylko powtarzaj slowka dopoki Cie to nie meczy (zeby sie nie zniechecic), a z czasem slowek bedzie coraz mniej :)
chinyere

Jedynie co mogę Ci doradzić to sprawdź sobie w ustawieniach częstotliwość powtórek.
Same z siebie się nie biorą , może dodajesz za dużo materiału, odpuścisz sobie dzień-dwa i witamy w królestwie powtórek? Sam musisz zobaczyć jak działa ten system.
joke1
vor 12 Jahrengeändert: vor 12 Jahren

Faktycznie miałam ustawioną wysoką częstotliwość. Mam nadzieję, że to również w końcu zmniejszy ich liczbę
Haku92

Mnie natomiast nakreca gdy powtorki sie kumuluja :D dla mnie to motywator, jak wiem ze jest ich duzo to bardziej chce mi sie przysiasc. Dla 100 czy 150 nie chcialoby mi sie nawet odpalac kompa ;)
chinyere

Jeżeli masz za dużo powtórek to istnieje możliwość usunięcia z powtórek poszczególnych części lekcji, lub w ostateczności resetowania danych nauki (profil-ustawienia) i zaczynasz od zera. A przy powtórnej nauce będzie dużo łatwiej zapamiętać poznane już słowa.
Pozdrawiam.
?
Gość

ja sobie np. usuwam po jakimś czasie część haseł z powtórek ktore już mam w zupełności opanowane
argusapocraphex
netis7 - Z doświadczenia wiem, że oprócz słów typu "mother, book itp., nie ma czegoś takiego jak "słowa w zupełności opanowane". W programie Anki, gdzie powtórki w czasie odsuwają się znacznie wolniej niż na eTutor, miałem elementy, które pojawiały się po kilku latach, których znaczenia zapomniałem. - vor 2 Jahren