ANMELDEN

Jaki język jest, waszym zdaniem, najodpowiedniejszy do symultanicznej nauki angielskiego?

vor 12 JahrenLetzte Aktivität: vor 12 Jahren
Może ktoś testował symultaniczną naukę angielskiego i rumuńskiego poprzez wzajemne tłumaczenie?
moll7

Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.

Antworten: 4

Na pewno język, który też pochodzi z grupy języków germańskich. Ja uczę się oprócz angielskiego jeszcze niemieckiego. Dużo słów jest podobnych, więc przyswajanie nowych słówek przychodzi łatwiej. W planach mam naukę szwedzkiego, który z kolei podobny jest do niemieckiego. Rumuńskiego nigdy sie nie uczyłam i chyba nie zamierzam :)
magdawell7
vor 12 Jahrengeändert: vor 12 Jahren
moll7 - Obawiam się jednoczesnej nauki dwu podobnych języków a moje największe obawy dotyczą właśnie tandemu angielski - niemiecki. Pozdrawiam - vor 12 Jahren
futbolowa - Dlaczego się tego obawiasz? - vor 12 Jahren
moll7 - Żeby rozwiać obawy, od dwu miesięcy uczę się słówek niemieckich, standardowe 1000. Do dzisiaj nie ma skutków ubocznych. Pozdrawiam - vor 12 Jahren

Ja się uczę niemieckiego po angielsku.. nie chciałabym robić reklamy, ale dla mnie ten sposób jest naprawdę świetny. Dialogi są tłumaczone z niemieckiego na angielski właśnie i wchodzi mi to o wiele łatwiej niż kursy dla polaków. Ciężko powiedzieć czemu, skoro te języki nie są aż tak bardzo do siebie podobne :)
hotaru85
vor 12 Jahrengeändert: vor 12 Jahren
moll7 - Może jakieś szczegóły? Jaki to kurs? - vor 12 Jahren
balldur - pewnie kursy michel thomasa, pimsleur albo assimil :) - vor 12 Jahren
moll7 - Dzięki, nie omieszkam przetestować. Pozdrawiam - vor 12 Jahren

Eh, moim marzeniem bylo by jeszcze nauczenie sie francuskiego i hiszpanskiego, bo co zycie mi przyniesie i gdzie jeszcze bede musial wyemigrowac. A poza tym na starosc, chcialbym mieszkac w Hiszpanii.
piotr.grela
moll7 - Poza emigracją pod resztą podpisuję się wszystkimi kończynami. - vor 12 Jahren

Są serwisy i firmy na Youtube gdzie na przykład możesz uczyć się niemieckiego, rosyjskiego, holenderskiego, francuskiego, chińskiego po angielsku. Polecam taką metodę nauki. Tak upieczesz dwie pieczenie na jednym ogniu.
B
BATMAN30
moll7 - podciągnę się z niemieckiego i w kolejnym kroku skorzystam z rady. Dzięki - vor 12 Jahren