ANMELDEN

Niechciane powtórki

vor 12 JahrenLetzte Aktivität: vor 12 Jahren
Od dwóch dni zauważyłem, ze w powtórkach pojawiają mi się słówka, których nigdy nie dodawałem. Wczoraj stwierdziłem 6 nowych słówek i dziś kolejne 6.
Nie wiem, czy to jest odosobniony przypadek czy jeszcze ktoś z Was ma ten sam problem?

Pozdrawiam.
slawek4

Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.

Antworten: 6

Też to wczoraj miałem. Po skończeniu powtórek nagle zobaczyłem, że mam jeszcze 6 nieznanych mi. Taki problem już kiedyś występował.
piter_c

Dzięki za odpowiedz. Dokładnie po skończeniu wszystkich powtórek i ponownym uruchomieniu komputera pojawiło się 6 nowych.
slawek4
a.kosmal - Dziękujemy za informacje. Problem został już zgłoszony do działu technicznego, który zajmie się jego rozwiązaniem. - vor 12 Jahren
slawek4 - Dzięki za interwencje. - vor 12 Jahren

Może systemowo dodawane są powtórki na podstawie przerobionych już lekcji dla "Guru"? Można to zgłosić jako pytanie techniczne, czy coś w tym rodzaju ;)
W
Wiesia55
slawek4 - Nie, to nie to. - vor 12 Jahren

Ja też zauważyłem, że system dodaje powtórki nie dodane, ale z drugiej strony niektóre z owych "automatycznych" powtórek są całkiem sensowne więc nie ma się co gniewać:)
rupcio

Dodatkowe powtórki są wynikiem rozszerzania przez zespół anglistów list słówek. Kiedy użytkownik dodaje do powtórek automatycznie całą listę słówek, a następnie zostanie ona przez nas rozszerzona - dodatkowe elementy zostają automatycznie dołączone do systemu. Jeśli użytkownik uznał, że chce posiadać w powtórkach całą listę - ze względu na to, że jest ona związana z konkretnym tematem, to nie chcieliśmy w tę decyzję ingerować. Użytkownik zawsze posiada w powtórkach aktualną i pełną wersję listy. Pozdrawiam w imieniu całego zespołu eTutor.
japonskiwachlarz
K4M17 - To wiele wyjaśnia, jednak to tylko część prawdy. Nie mam żadnej listy słówek dodanej w całości, a od czasu do czasu pojawiają się tam słówka, które kiedyś dodałem, ale na pewno potem usunąłem je z powtórek. U mnie to problem marginalny, nie narzekam, że b.rzadko i znienacka pojawi mi się jedno lub 2 słówka, piszę jedynie po to byście Państwo trochę wnikliwiej przyjrzeli się sprawie. Niekoniecznie przed weekendem ;) Udanego! - vor 12 Jahren geändert: vor 12 Jahren
japonskiwachlarz - Mamy do Pana prośbę. Czy byłoby możliwe, aby nastepnym razem, kiedy pojawi się Panu powtórka, którą Pan usunął z systemu - spisał Pan, o jaki element chodzi i sprawdził, czy jest obecny na liście elementów odrzuconych w Pana systemie powtórek (https://www.etutor.pl/nauka/wszystkie/?discarded=1)? Będziemy bardzo wdzięczni wszystkim użytkownikom za przekazywanie tego typu informacji (dotyczących konkretnych, sprawdzonych przypadków) - postaramy się wtedy znaleźć przyczynę problemu. Pozdrawiam w imieniu całego zespołu. - vor 12 Jahren
K4M17 - OK. Tak zrobię. Ostatnio (nie pamiętam kiedy) to zgłosiłem - otrzymałem odpowiedź, że jest to związane z pracami prowadzonymi w serwisie i jeszcze coś ogólnikowego ;) Teraz będę zapisywał i powołam się na ten wątek ;) Pozdrowienia!
P.S.) Chodziło wtedy na pewno m.in o "parsley = pietruszka, natka pietruszki". Tyle pamiętam. Niestety trudno mi to teraz umiejscowić w czasie.
- vor 12 Jahren geändert: vor 12 Jahren
slawek4 - Problem powrócił. Znów dziś zauważyłem 4 nowe słówka których nie dodawałem do powtórek nigdy. Problem pojawia się po przerobieniu wszystkich słówek na dany dzień i pownym uruchomieniu komputera. - vor 12 Jahren

I ja dołączam do użytkowników borykających się z tym problemem :(
Już myślałam, że to coś nie tak z moją pamięcią. Ale nie - ewidentnie mam w powtórkach słówka, których nigdy tam nie dodawałam.
futbolowa
Gość - Potwierdzam, u mnie też się pojawiły, ale to mi wcale nie przeszkadza. Dzięki temu będę miał wzbogacone słownictwo.

Pozdrawiam.
a.kosmal - Kwestię tę wyjaśniła już moja koleżanka. Zachęcam do zapoznania się z wyjaśnieniem użytkowniczki @japonskiwachlarz :) - vor 12 Jahren
futbolowa - Problem w tym, że np. ja nigdy nie dodawałam z automatu całej listy słówek, więc te słówka musiały pojawić się u mnie z innego powodu ;) - vor 12 Jahren
Gość - Ja też nie. Fakt że te słówka, które ukazały się ostatnio, zostały wprowadzone dodatkowo do lekcji 109 i 110. Prawdą jest że wszyskie słówka które były poprzednio w tych lekcjach wprowadziłem do powtórek, oczywiście pojedynczo.
Ewelina79 - Dostaliście w prezencie te słówka ;) - vor 12 Jahren