ANMELDEN

Jak się uczyć zeby się nauczyc ?;)

vor 12 JahrenLetzte Aktivität: vor 12 Jahren
Witam jak najszybciej uczyć się angielskiego ?;/ Wyjezdzam za granice a z tego co się ucze wszystko zapominam czy macie jakies sposoby ?;/
olka1106
piotr.grela - Ja sie ucze prawie non-stop i tez zapominam. Dobrze, jest przed wyjazdem dobrze umic ;-) angielski, bo potem na nauke moze nie byc czasu, walka o przetrwanie - zarabianie kasy.

Najwazniejsze po przyjezdzie, jest rozumienie ze sluchu, to co do nas mowia i mowienie.
Warto sie osluchac z angielskim poprzez osluchanie:
Polecam radiostacje LBC www.lbc.co.uk - 24 godziny na dobe mozna sluchac o problemach Londynu, Wielkiej Brytanii

Troche gramatyki nikomu nie zaszkodzi liznac i slowka.
Nawet jak nie bedziemy znali gramatyki ale bedziemy znali slowka,
jesc, kielbasa, pic, wodka, kochac, piekna, kobieta
To nawet mowiac nie gramatycznie rozmowca nas zrozumie o co nam chodzi ;-)

Pozdro
- vor 12 Jahren
olka1106 - Trzeba mieć jeszcze dobre chęci ;) A ja się z dnia na dzień zbieram i zebrać się nie mogę ;( ehh - vor 12 Jahren

Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.

Antworten: 6

zorija

wazne! ucz sie codziennie, duzo lepiej uczyc sie codziennie godzinke niz co piec dni 3 godziny.
mario55

Ja Ci radzę uczyć się codziennie po 1 godzinę lub dwa razy w dniu po pół godziny rano i po południu.
JAK WYBIERZESZ TĄ PIERWSZĄ OPCJĘ TO następnego dnia powtarzaj to co się nauczysz w dniu poprzednim.
Patka17

jak wyjedziesz to i tak stwierdzisz że nic nie umiesz haha wiem to z doświadczenia
A
asiazclonmel
olka1106 - a teraz jak Ci idzie z angielskim ? Pewnie już bezproblemowo ? ;) - vor 12 Jahren
karolka0812 - Prawda !! :)
- vor 12 Jahren

Spróbuj tego:
http://www.pogromcajezykow.pl/
Ja co prawda nie skorzystałem z płatnych opcji tego pana, ale darmowe sugestie, które otrzymałem są dość ciekawe.
wacek6713

zorija

Ähnliche Threads