![]() | spirulinka |
![]() | Dubby |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | piter_c |
spirulinka - Jest jeszcze : - How is it going- ale, to podejrzewam nie ma ładunku emocjonalnego - i chyba używa się tego - na odczep.??
-
vor 12 Jahren
|
+3 |
piter_c - Może nie na odczep, ale jest to bardziej rodzaj pozdrowienia niż zaproszenie do konwersacji.
-
vor 12 Jahren
|
+2 |
![]() | spirulinka |
wacek6713 - W Holandii najpopularniejsze powitanie to zwyczajne "hi" i "hello" oraz "bye" lub "see you" na pożegnanie.
Większość przywitań jednak, odbywa się w j. holenderskim, nawet gdy twój rozmówca cię zna i wie, że i tak będzie rozmawiał po angielsku (przynajmniej w moim otoczeniu). - vor 12 Jahren |
|
E | efogt |
![]() | hilbert |
wacek6713 - Bird, oprócz "Misterdunkan-a" jeszcze gdzieś spotkałem ten zwrot, i pamiętam, że spytałem o to moją poprzednią nauczycielkę, która jednak tego nie znała.
-
vor 12 Jahren
|
|
![]() | karolka0812 |
![]() | DAD |
Zwroty używane na powitanie i pożegnanie w rozmowie z nieznajomymi lub przełożonymi
How do you do? - niezrozumienie tego zwrotu, różne źródła, różne tłumaczenia
How do you do? - niezrozumienie tego zwrotu, różne źródła, różne tłumaczenia
[poznajmy się] Użytkownicy etutor.pl
Dlaczego jestesmy na eTutor? Co wami kieruje?
Jak wam idzie nauka? Wątek motywacyjny ;)
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.