![]() | hilbert |
![]() | Pep |
hilbert - Chyba nie jest to zgodne z prawem. Bezpieczniej będzie przesłać zainteresowanym osobom na e-mail.
Co do Polaków za granicą to jest oczywiste, że nie należy ogólnych spostrzeżeń rozciągać na całą populację. Pewne cechy dominują, pewne występują u nielicznych, ale mogą się rzucać w oczy. Ogólnie i tak chyba Brytyjczykom lepiej się żyje z Polakami niż z imigrantami z totalnie obcych kulturowo krajów Azji czy Afryki. - vor 12 Jahren |
|
futbolowa - Wklejać zdecydowanie nie wolno, oni nawet za zacytowanie jednego zdania ścigają ;)
Jakbyś chciała przesłać na maila, chętnie przeczytam: [...]@o2.pl - vor 12 Jahren |
|
Pep - hilbert - zgadzam sie w calej rozciaglosci!
Ostatnio rozmawialam na ten temat z moimi wspolokatorami (Walijczyk, Anglik i Kanadyjka) pytajac jak oni widza to wszystko co sie dzieje w UK, ta cala roznokulturowosc, inne akcenty, czasami trudnosc w porozumiewaniu sie - ich to tak naprawde nie rusza. Nie zwracaja juz na to swojej uwagi. Sa do tego przyzwyczajeni! Jedynie na co narzekali to fakt, ze tak jak z Polakami albo z jakims innym europejskim krajem idzie sie "dogadac" na roznych plaszczyznach zycia, tak z osobami z krajow, gdzie kultura/wiara jest mega silna - nie. Czyli potwierdzenie Twojego stwierdzenia. Btw. Mieszkasz w UK? :) Futbolowa - zaraz wysle :) - vor 12 Jahren |
|
Pep - futbolowa - powinno juz byc :)
"Szczególne obrzydzenie w Brytyjczyku wywołuje to, że jemy karpie, które na Wyspach cieszą się podobną estymą co gołębie i szczury" ---> a ja swoim Brytyjskim znajomym wigilijnego karpia zrobilam.. Mowili, ze pyszny :P - vor 12 Jahren |
|
hilbert - Nie mieszkam w UK, ale wyspy budzą u mnie coraz większe zainteresowanie, do tego stopnia, że mógłbym zamienić urlop nad morzem śródziemnym na dwa tygodnie w Londynie. Poza tym mam sporo znajomych, którzy wyjechali.
U nas też niektórzy krytykują karpia, bo to rzekomo ryba, która mułem trąca. Osobiście nie wyobrażam sobie świąt bez karpia wg przepisu mojej mamy :) - vor 12 Jahren |
|
Pep - hilbert - w Londynie jest nudno :P z jakiego wojewodztwa wiec jestes, ze u Ciebie niektorzy krytykuja karpia? Profanacja! :D ja tam wlasnie lubie smak karpia, bo czuc, ze mulem traca :D
futbolowa - naprawde? kurde. sprawdz jeszcze czy napisalas mi prawidlowy adres, a jesli tak, to wysle jeszcze raz :) - vor 12 Jahren |
|
hilbert - Ja tam bym się w Londynie nie nudził :)
Mieszkam w Gdańsku, więc jest tu mieszanka ludności z całej Polski, bo to w pewnym sensie ziemie odzyskane :) - vor 12 Jahren |
|
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | bird |
W jakich porach dnia się uczycie? Kiedy najlepiej się uczyć języka?
Dlaczego jestesmy na eTutor? Co wami kieruje?
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.