![]() | kamilakrzysiek |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | dervi3 |
![]() | kamilakrzysiek |
![]() | magdawell7 |
![]() | dervi3 |
kamilakrzysiek - Ta informacja wszystko zmienia jako że wszyscy pisali zdania w czasie past cont. a okazuje sie że tu pasowłby zwykły future tense Np. He will be protecting/protect from destructive powers of evil. or
-
vor 12 Jahren
|
|
kamilakrzysiek - Jeden z najprostszych czasów future simple twoje zdanie rowniez jest w tym czasie. Tylko ja przetlumaczylam fragmet o ktory proszono tam nie bylo always , zdanie poprzednie kolega dopisal pozniej poniewaz poprosilam w celu dokladnego okreslenia czasu w jakim powinno zostać napisane zdanie poniewaz jeśli sytuacja rozpoczela sie w przeszlosci i wciąż trwa zdanie będzie nieco inaczej sformul.
-
vor 12 Jahren
|
|
![]() | wacek6713 |
kamilakrzysiek - Nie ma to wiekszego znaczenia czy zdanie bedzie zakonczone action of evil czy tak jak w moim przykladzie blad jest w zgubionym 'you' przed from natomiast on nie piszemy 'it 'tylko 'he' co zmienia znaczenie zdania. Pozdrawiam
- vor 12 Jahren geändert: vor 12 Jahren |
|
kamilakrzysiek - W przypadku gdy w zdaniu nastepujacym po bedzie chronił j e sli np. Podano by konkretns inf. O czsie odbywajacej się czynności mozna zastosować will bo protecting co oznacza że jest to czs future continous natomiast will be protect to zwykły future simple .
-
vor 12 Jahren
|
|
wacek6713 - Z całym poważaniem, ale wprowadzasz ludzi w błąd. Nie ma takiej formułki "will be protect" bo czasownik po czasowniku nie może być "golas". Albo będzie ze słówkiem "to", albo z końcówką "ing". I o to mi chodziło. Ewntualność, w stronie biernej "will be protected".O "he" mi nie chodzi, bo wiem, że nie było wcześniej kontekstu.
-
vor 12 Jahren
|
|
wacek6713 - Jeszce jedno, nie powinno być future continuous bo poproszono (co prawda później, po podaniu kontekstu)o użycie słówka "always", a w continuous będzie miało ono negatywny wydźwięk.
-
vor 12 Jahren
|
|
kamilakrzysiek - zgadza się be jest zbędne w przypadku always powinno być simple future natomiast continous również mógłby pasować tylko nie znamy treści książki tylko fragment.
-
vor 12 Jahren
|
|
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.