L | lepsi1 |
You invited your friend for dinner. You need to ask him to buy:
Write him a text message. Tell him that he can buy all this at the greengrocer's. Write numbers with words.
Zaprosiłeś przyjaciela na obiad. Musisz go poprosić, żeby kupił:
Napisz mu SMSa. Powiedz mu, że może to wszystko kupić w warzywniaku. Liczby zapisz słownie.
M | maciusio |
lepsi1 - chciała bym kogos prosić żeby zrobił dla mnie zakupy i kupił mi jedna sałatę i przykładowo dwie butelki wody :Can you buy for me one lettuce and two bottles of water" czy "Can you buy for me a lettuce and two bottles of water". Nie wiem wydaje mi że obydwie można by uznać za poprawne? Pozdrawiam.
-
vor 14 Jahren
geändert: vor 14 Jahren
|
|
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | TopMan |
lepsi1 - Dziękuję Myszula , przyjmę każdą radę i sugestję. Pozdrawiam serdecznie i liczę na pomoc z Twojej strony w nauce języka. Mam nadzieję że będziesz sprawdzać moje prace. Pozdrawiam.
-
vor 14 Jahren
|
|
![]() | xentrinho |
lepsi1 - No tak , wiesz nie przyszło mi do głowy że mogę poprosić o dwie główki sałaty:) Słuszna uwaga. Pozdrawiam , serdecznie:)
-
vor 14 Jahren
|
|
![]() | TopMan |
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.