![]() | mniszka |
![]() | quantum137 |
quantum137 - Nie ma za co, to tylko takie szybkie przemyślenia bez żadnej głębi.
Hipoteza jak hipoteza, trzeba się uczyć i tyle:D W ogóle sie nie przejmować trudami, tylko je powoli pokonywać - ot cała filozofia:) Nieprzekraczalne bariery zostawić nieprzekraczalnymi, bo jeśli ktoś ma marzenie typu: Pokonać Usaina o sekundę na 100m, to sorki ale nie uda mu się to chociażby nie wiem jak by sie starał... - vor 12 Jahren geändert: vor 12 Jahren |
+5 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | violino |
anialew - Bardzo ciekawe. Mózg dziecka to "czysta, otwarta karta", ciekawe kiedy zamykają się w nim (niestety)te i inne predyspozycje no i jak te "ścieżki" pozostawić otwartymi.
-
vor 12 Jahren
geändert: vor 12 Jahren
|
+1 |
violino - Myślę, że natura tak nas zaprogramowała, że w sposób naturalny nie da się tych ścieżek zostawić całkowicie otwartych. Młode - czy to człowiek, czy inny gatunek - musi się szybko nauczyć podstaw funkcjonowania (chodzenie, mówienie), potem siły przenoszone są w inne rejony.
Niemniej z tego filmu jeszcze jedno mnie zainteresowało: w nauce języka nic nie zastąpi kontaktu z żywą osobą. Myślę, że dorosłych też się to tyczy. - vor 12 Jahren |
|
![]() | bird |
proszę wyjąsnić mi jak skonstruowac dwa rodzaje zdań:
🟠 [Wątek eTutora] 💬 Prompty do 🤖 ChatGPT związane z nauką języków
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.