![]() | ssunnydayss1 |
![]() | Ewelina79 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
![]() | jerzy_pozoga |
![]() | ssunnydayss1 |
![]() | zorija |
![]() | ssunnydayss1 |
zorija - no tak -tego się niestety spodziewałąm-a więc do roboty z tym kuciem! Dzięki bardzo za odpowiedż.pozdrawiam.
-
vor 12 Jahren
|
+1 |
![]() | futbolowa |
jerzy_pozoga - Hej futbolowa, popieram !
Cd Pani Beaty Pawlikowskiej bardzo pomocne jeśli idzie o paplaninę w angielskim. Sprawdziłem, przydatne wśród wielu obcokrajowców. Pozdrawiam, JKP - vor 12 Jahren |
+3 |
B | blueskyangel |
A | anialew |
B | barwa.jesienna |
ssunnydayss1 - W innym artykule, jaki czytalam poradzono tworzenie prostych zdan albo wspomnianych przez Ciebie wyrazen typu 'an inadvertently deleted file' - nieumyslnie skasowany plik. Niektore zdania z etutora sa dlugie i rzeczywiscie, mozna cos wypowiedziec na rozne sposoby. Poczatkujacy powinni ukladac sobie krotkie zdania. Albo dodawac zdania, ktore potrafi sie przanalizowac - odpowiednio do swojego zaawansowania.
I owszem, autor wspomnial o nauce slowek w kontekscie w punkcie 4 artykulu 2go. Po zapamietaniu slowka, trzeba wiedziec jak je uzyc, czyli utworzyc z nim zdanie :) - vor 12 Jahren geändert: vor 12 Jahren |
+2 |
barwa.jesienna - Nie neguję polecanej przez Ciebie metody. Dwa lata temu rzuciłam się na zdania z entuzjazmem. Opisałam swoje doświadczenia, by uświadomić tym, którzy korzystają z naszych rad, że dodawanie do powtórek zdań przykładowych jak leci, może skutkować kilkugodzinnymi powtórkami, a rzadko kto ma tyle czasu i samozaparcia. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że mogę być wyjątkiem potwierdzającym regułę, bo ta metoda miała i ma wielu zwolenników.
-
vor 12 Jahren
|
+2 |
barwa.jesienna - Istnieje także polska strona tego podlinkowanego "artykułu". Rady są bezpłatne, natomiast nie jest to żaden artykuł tylko strona sprzedająca materiały do nauki. Czyli raczej nie chodzi o przykładowe zdania ze słowników, tylko o specjalnie przygotowane materiały. Chętni mogą spróbować, ja na razie nie zaryzykuję 21 dolarów (ta sama cena jest na stronie polskiej i na angielskiej).
-
vor 12 Jahren
|
+1 |
Gość - Choć wątek już jest stary, to uważam, że bardzo istotny w nauce.
Ja mam podobnie jak barwa.jesienna Ciężko mi przypomnieć sobie całe zdania. Widzę, że nie sprawdzają sie u mnie. Wolę krótkie związki wyrazowe a nawet same wyrazy. Tak mam, im krótsze fragmenty tym lepiej zapamiętuję. A zdania staram się budować, i jeśli już mam zapamiętać, to maksymalnie do 6 członów. Dłuższe rozbijam na na kilka krótszych. - vor 5 Jahren |
+1 |
? | Gość |
![]() | jerzy_pozoga |
DAD - Ja, JKP aktualnie przebywam i pracuję w Libii skąd mam jedynie okazjonalne łączności w Internecie.
To wyjaśnia Twoj brak aktywnosci na etutor w ostatnim czasie. Pozdrawiam ;) - vor 12 Jahren |
+1 |
jerzy_pozoga - Hej DAD,
I ja również Ciebie pozdrawiam z pustyni pełnej słońca i gorącego piachu jakiego TU pełno dookoła. Na palmach pełno słodkich daktyli coś jak landrynki. :D) JKP - vor 12 Jahren |
|
![]() | mreterski |
![]() | baassiam |
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.