K | kar0linna |
![]() | mariazaziemska |
ewa159 - Present Perfect: I have visited Mike three times this month
W tym miesiącu (już) trzykrotnie odwiedziłam Marka Present Perfect Continuous: I have been visiting Mike since I was a child Odwiedzam Marka od czasu kiedy byłam dzieckiem (od dzieciństwa) Future Perfect: By this time tomorrow I will have visited Mike Jutro do tego czasu (teraz jest 16:00 w poniedziałek, a mówię o tym, co będzie o 16/przed 16 we wtorek) będę z wizytą u Marka (będę JUŻ u Marka i na przykład będę pić z nim piwo) Future Perfect Continuous: By this time tomorrow I will have been talking to Mike for an hour Tak jak powyżej, ALE - będę z nim rozmawiać (już) godziny Lepiej wytłumaczyć chyba nie potrafię - vor 12 Jahren |
+1 |
ewa159 - proszę:-)
w zdaniu: będę z nim rozmawiać (już) godziny - zjadłam OD GODZINY / PRZEZ GODZINĘ - vor 12 Jahren geändert: vor 12 Jahren |
|
Krystyna.K - Mike to Michał a nie Marek.(Mark). Sunday to niedziela a nie sobota.
By this time tomorrow I will have visited Mike. Do jutra o tej samej porze, odwiedzę Michała. By this time tomorrow I will have been talking to Mike for an hour. Do jutra o tej samej porze, będę rozmawiać z Michałem przez godzinę. Pozdrawiam. - vor 12 Jahren |
|
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
Reported speech, problem z konstrukcja
W jaki sposób rozróżnić kiedy użyć czasu past perfect a kiedy past perfect continuous?
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.