S | SmallM |
![]() | jacek811 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
S | SmallM |
jacek811 - Myślę,że musisz rozpocząć od podstawowych czasów i gramatyki poniżej w linku :
Części mowy,czasy,itd. Rozpocznij od podstaw. W gramatyce etutor znajdziesz również dużo wiadomości. http://www.ang.pl/gramatyka https://www.etutor.pl/gramatyka/ Wszystko zależy od twojego poziomu. pzdr - vor 11 Jahren geändert: vor 11 Jahren |
+2 |
K | Kardamon |
SmallM - Podobno każdy ma kryzysy w nauce, ja swoje załamanie zaczęłam wczoraj :) Mam wrażenie, że im więcej się uczę tym mniej wiem. Myślę, że troszkę eTutor mnie przygwoździł, bo jak dla A1, od którego zaczęłam, przykłady dawał z grubej rury, jak to się potocznie u nas mówi. Zadania też grubo: 8 lekcja i napisz, że przyjdziesz do kogoś o 13. Sorki, ale jak przyjdę? Ja jeszcze nic nie wiem o żadnym czasie... Lekcja niby uczy zwykłej liczby mnogiej, czyli prościzna, a zadania, że hoho...
Wracając do szyku zdania, to zaczęłam coś googlać na ten temat i... chyba po prostu powinnam nauczyć się dokładnie co gdzie w zdaniu się znajduje tak? Bo ja głównie z szykiem mam problem... - vor 11 Jahren |
+1 |
Kardamon - Na początku dobrze jest wzorować się na zdaniach przykładowych, stopniowo dodając coś od siebie. Sama zaczynałam od zdań prostych i pojedynczych, zresztą jeszcze teraz najczęściej je stosuje, jeśli chodzi o czas, najlepiej bazować na tym, które właśnie się uczyło, przynajmniej na tym poziomie.
Najważniejsze to nie zniechęcać się, bo nie będzie wyników. Może odpocznij dzień, dwa od gramatyki i zajmij się ćwiczeniami, np. słówek. - vor 11 Jahren |
|
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.