ANMELDEN

Google Chrome a Firefox Mozilla - nagrywanie wymowy

vor 11 JahrenLetzte Aktivität: vor 8 Jahren
Mam pytanie, ciekawy czy tylko tak jest u mnie czy u innych również. W Chrome nie mogę nagrywać swojej wymowy a w Mozilli już tak. Nie mam jakiegoś dodatku zainstalowanego? Czy to już po prostu taki feler Chrome, że nie da się tutaj niczego nagrać?
beatusmartinus

Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.

Antworten: 3

Podpinam się pod stary wątek, bo nagle też mam problem z Chrome.
Na Firefoksie nagrywanie wymowy działa normalnie, natomiast na Chrome mój głos jest tak zniekształcony, jak w jakiejś kronice kryminalnej.

Ktoś miał podobny problem?
futbolowa
mlesniewska1 - To są niestety coraz częstsze problemy wielu aplikacji. Świat informatyczny idzie tak bardzo szybkimi krokami do przodu, że nie zawsze odbiorcy zawartości treści internetowych nadążają z aktualizacją swoich przeglądarek, ale też twórcy aplikacji nie dostosowują na czas kodów swoich stron do najnowszych wersji wszystkich przeglądarek. A nawet tych najpopularniejszych jest przecież kilka, plus jeszcze mobilne. Sama korzystam z dwóch przeglądarek, bo czasami jak coś 'zacina' albo kiepsko się wyświetla na jednej, to na drugiej może być lepiej.
Więc twój problem może być tego właśnie rodzaju.
- vor 8 Jahren

Mam to samo, Chrome nagrywa slowmotion. Nie wiem czy to problem Flash'a który Chrome już nie chce obsługiwać.
milktv
futbolowa - Dobrze wiedzieć, że nie jestem z tym sama. Początkowo myślałam, że to wina komputera, ale windowsowy rejestrator dźwięku zadziałał normalnie. Uznałam więc, że winny jest eTutor, ale wtedy sprawdziłam Firefoksa i wszystko było dobrze. Ech, tak bardzo lubię Chrome, a ostatnio wieczne problemy... - vor 8 Jahren

Drodzy Użytkownicy,

Wasze niedogodności związane z nagrywaniem dźwięku w przeglądarce Chrome są nam znane. Wynikają one z tego, że jak słusznie zauważył @milktv, Google, które jest wydawcą Chrome, przestało wspierać format Adobe Flash Player, a w takim właśnie flashowym aplecie jest wykonany moduł do nagrywania dźwięku w ćwiczeniach.

W takiej sytuacji mogę polecić 2 rozwiązania:

- wykonanie ćwiczenia z nagrywaniem w innej przeglądarce (np. Firefox, Edge, Opera),

- wybranie opcji "Prześlij własny plik z nagraniem" i tym samym nagranie osobno swojej wypowiedzi jako mp3 i następnie załączenie pliku mp3 przez ten przycisk.

Pozdrawiamy.
dawidturek
jfifielski - Ok.......................................................................................................................................................................................................................................................................... - vor 8 Jahren

Ähnliche Threads