F | fantomas77 |
E | energumen |
K4M17 - Wchodzę na strony Polskiego Radia bardzo często (ze względu na pracę). Wstyd, że dotąd nie zauważyłem serwisu po angielsku. Dziękuję! Bardzo!
-
vor 12 Jahren
|
+2 |
DAD - W ciągu dwóch dni, wszedłem w ten temat z 6 razy. Ciągle podświetla mi ten wpis jako nie przeczytany, a nie wierze aby knorwid robił w nim korekty co chwile...
-
vor 12 Jahren
|
+2 |
Gość - Coś rzeczywiście źle działa. Dzisiaj zauważyłem to samo i celowo wchodziłem i wychodziłem z tego tematu, a wątek knorwid nadal jest podświetlony.
-
vor 12 Jahren
|
+1 |
Gość - Teraz po moim komentarzu mam wpis knorwid i DAD podświetlony. Zgłoszę ten problem do etutor.
-
vor 12 Jahren
|
+1 |
K4M17 - @DAD, sskorupski - Zdarza mi się robić drobne korekty, ale nie co chwilę i nie w tak krótkich wypowiedziach ;) Tu niczego nie poprawiałem. Pozdrawiam Was, Panowie!
Mnie podświetla się wciąż odpowiedź energumen. - vor 12 Jahren geändert: vor 12 Jahren |
+3 |
Kaufen Sie den Zugriff, um einen Kommentar hinzuzufügen.
F | fantomas77 |
F | fantomas77 |
F | fantomas77 |
E | energumen |
![]() | byisk |
E | energumen |
![]() | lamia_wroc |
D | Dex92 |
lamia_wroc - oglądam seriale tutaj: [link usunięty administracyjnie]
jeśli dopiero zaczynasz się dobrze czuć w angielskim, nie polecam takich klasyków jak Friends (dużo amerykańskich potocznych zwrotów, "naleciałości" nowojorsko-kulturowych). coś polecić? :) to ciężko, bo nie wiem, co lubisz, czym się interesujesz. może pooglądaj po angielsku te seriale, które normalnie oglądasz w tv z polskim lektorem?:) - vor 14 Jahren geändert: vor 12 Jahren |
|
Wampirka - Też próbowałam oglądać przyjaciół w oryginale i nic z tego nie wyszło... za to bardzo dobrze oglądało mi się Gotowe na wszystko. Rozumiałam o co chodziło we wszystkim pomimo dość niskiego poziomu nauki ang... Część rozumiałam ze słuchu a resztę się domyślałam z kontekstu :)
Teraz bardzo dobrze mi się ogląda wszelkie horrory, bo tam mało mówią, dużo krzyczą i w zasadzie resztę widać z kontekstu... - vor 14 Jahren |
|
Wampirka - Ale jak ktoś chce zaczynać uczyć się angielskiego z horrorów, to nie polecam Drag me to hell na początek... Ja od tego zaczynałam i jak zaczęłam się mocno wsłuchiwać by wyłapać jakieś słowa, to o mało nie dostałam zawału serca przez lamię ;)
-
vor 14 Jahren
|
|
![]() | Wampirka |
![]() | Ewa_G1967 |
Wampirka - to nie jest stacja, tylko stronka na której masz peeeeełno różnych seriali (parę set do wyboru). Wybierasz swój ulubiony, wchodzisz w linka i masz linki do wszystkich odcinków Twojego serialu.
-
vor 14 Jahren
|
|
D | Dex92 |
Wampirka - Ja napisy ściągałam sobie osobno do filmów które już miałam na dysku. Kiedyś był do tego fajny program, ale od roku nikomu nie działa, więc trzeba trochę poszperać w sieci...
-
vor 14 Jahren
|
|
lamia_wroc - ja wiem, że nikt nie ogląda tego kanału, ale jest coś takiego jak:
TVP Polonia - możesz tam trafić na starsze polskie seriale (czterdziestolatek, wojna domowa) albo aktualne: rezydencja, wiadomości z drugiej ręki, ojciec mateusz itd i one czasem lecą z angielskimi napisami. czad :) http://www.tvp.pl/program-telewizyjny --> seriale, programy z angielskimi napisami są oznaczone brytyjską flagą Have fun! :) - vor 14 Jahren geändert: vor 14 Jahren |
|
Wampirka - Polskie filmy z angielskimi napisami... na to bym nie wpadła :)
Ja od razu byłam na takim etapie zaawansowania, że mogłam oglądać filmy angielskie z ang. napisami ;oP - vor 14 Jahren |
|
lamia_wroc - :) od razu na takim etapie?:) rozumiem że angielski (podstawy) wchłonęłaś poza świadomością?:) :) :) przez skórę?
-
vor 14 Jahren
|
+1 |
Wampirka - urodziłam się znając świetnie angielski, tylko o tym nie wiedziałam ;oP
Pojęłam to pół roku po zaczęciu uczenia się słówek tutaj, bo mniej więcej po takim czasie wpadłam na pomysł, że przydałoby mi się trochę kontaktu z językiem ;) Ale się przyznam, z początku i tak niewiele rozumiałam ;) - vor 14 Jahren |
+1 |
![]() | lamia_wroc |
lamia_wroc - Ewa te stronki różnie działają, czasem lepiej czasem gorzej - czasem znikają itd. radzę po prostu spędzić chwilę na google i znaleźć coś co akurat Tobie przypasuje.
miłego oglądania. - vor 14 Jahren |
|
![]() | kingamusic |
![]() | kamilakrzysiek |
![]() | tsp |
W | wood |
![]() | mydream |
A | apahacz |
A | Alllicies |
![]() | BWegierka |
B | BATMAN30 |
K | kmatyjaszek1 |
B | BATMAN30 |
![]() | zorija |
![]() | zorija |
![]() | zorija |
futbolowa - Uwielbiam Memrise! Służy mi nie tylko do angielskiego i innych języków, ale też do poszerzania wiedzy z mnóstwa dziedzin - geografii czy chemii nawet ;)
-
vor 10 Jahren
|
+1 |
Programy, aplikacje, strony itd do nauki/cwiczenia wymowy
🟠 [Wątek eTutora] Jak Ci idzie nauka w 2024 r.? Wątek motywacyjny dla wszystkich Użytkowników! 🔥💪
[poznajmy się] Użytkownicy etutor.pl
Jak wam idzie nauka? Wątek motywacyjny ;)
🟠 [Wątek eTutora] Jak Ci idzie nauka w 2023? Wątek motywacyjny dla wszystkich Użytkowników! 🔥💪
Wir verwenden Cookies und ähnliche Technologien, um Statistiken der Website-Besuche zu analysieren sowie zu weiteren Zwecken, die in der Datenschutzerklärung beschrieben sind. Du kannst die Speicherung von Cookies in deinem Browser bestimmen.